Trijumf "Breaking Bada" na dodjeli nagrada Emmy

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dramska serija "Na putu prema dolje" (Breaking Bad) i humoristična serija "Moderna obitelj" dobitnici su ovogodišnje, 65. dodjele televizijskih nagrada Emmy održane sinoć u Nokia kazalištu u Los Angelesu.

- K vragu! Ovo zaista nisam očekivao!, izjavio je tvorac serije Vince Gilligan kada je preuzeo nagradu za najbolju dramsku seriju.

Jeff Daniels je dobio nagradu za najbolju mušku ulogu u drami "The Newsroom" (idealizirane vizije novinarstva iz pera Aarona Sorkina) umjesto izvrsnog Bryana Cranstona iz "Puta prema dolje", dok je za glavnu žensku ulogu u drami Emmyja odnijela Claire Danes iz serije "Domovina".

Često kritizirana Anna Gunn iz serije "Na putu prema dolje" osvojila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu u drami, što je razveselilo njenog kolegu Cranstona.

- Ove nagrade ispunile su moje želje i uslišale moje molitve. Bio sam blažen u prošlosti, a i ova je drama bila već nominirana, ali ono što sam za nju zaista želio je upravo ovo što smo dobili da bismo mogli proslaviti zajedno. Ovo je prokleto dobra zabava i odličan način za završiti seriju, kazao je skromni Cranston.

Što se glavne uloge u humorističnoj seriji tiče nije bilo iznenađenja pa je Emmyja ponovo osvojio Jim Parsons za ulogu Sheldona Coopera iz "Teorije Velikog praska", a najboljom glavnom glumicom u komediji proglašena je Julia Louis-Dreyfus iz serije "Veep".

Iznenađenja nije bilo niti u kategoriji miniserije ili TV filma pa je nagradu osvojio film o životu kontroverznog američkog pijanista Liberacea "Behind the Candelabra" redatelja Stevena Soderbergha koji je osvojio i nagradu za režiju u toj kategoriji. Za ulogu Liberacea nagrađen je i Michael Douglas koji je Emmyja posvetio svom kolegi iz filma Mattu Damonu.

- Zaslužuješ pola ove nagrade. Hoćeš li gornju ili donju polovicu?, našalio se Douglas.

Dodjelu Emmyja ponovo je vodio Neil Patrick Harris, zvijezda serije "Kako sam upoznao vašu majku", koji je publiku zabavljao šaljivim komentarima i plesnim točkama.

- Danas slavimo ono najbolje što se događa na televiziji. Upozorenje najmlađima u publici - televizija vam je ono što gledate na telefonima, našalio se Patrick Harris. (Boris VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter