Trijumf Bojana Šumonje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski akademski slikar Bojan Šumonja pobjednik je likovnog ex temporea "Castrum Sancti Laurentii" na temu Svetog Lovreca i okolice, koji je jucer, povodom dana opcine, završio proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada na starogradskoj Placi.

Pobjeda je Šumonji donijela cetiri tisuce kuna, drugo mjesto i dvije tisuce kuna pripalo je Terezi Pavlovic, dok je treceplasirani Silvio Živkovic nagraden samostalnom izložbom u galeriji Placa. Šumonjin pobjednicki rad donosi neobicnu interpretaciju stare gradske lode sa stupovima, izvedenu u ljubicastim tonovima.

Sponzorsku nagradu pulske galerije Mladena Milotica dobila je slikarica Tea Bicic, a diploma i posebne pohvale žirija upucene su poreckoj amaterskoj slikarici Jasminki Juzbašic, ciji likovni rukopis, prema rijecima organizatorice dogadaja Roberte Weissman Nagy, granici s onim profesionalnih slikara. Pored Weissman Nagy, strucni žiri su cinili Vasja Ulrih i Eugen Borovsky.

Medu pedesetak prijavljenih nekoliko je istaknutijih i afirmiranih imena domace scene, ali i brojni amateri s upisanim nizom priznanja za svoje stvaralaštvo.

Akademska kiparica Weissman Nagy manifestaciju je pripremila na poziv opcinskih vlasti. Ovaj ex tempore je na neki nacin zauzeo mjesto tradicionalne opere na otvorenom i medunarodne likovne kolonije kojima je opcina ranije obilježavala svoj dan, a koji promjenom koncepcije (i lokalnih vlasti) ove godine nisu upriliceni. Ocjenjivaci su vrednovali i uratke clanova lovreckog Kluba amaterske fotografije te su medu 20-ak prijavljenih najboljima proglasili po jedan rad Darka Hrastovcaka i Emanuela Paljuha.


Podijeli: Facebook Twiter