Trideseti rodendan oaze pulskog rocka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pula je odavno poznata kao rokerski grad, a toj tituli zasigurno je doprinio i jedan od najdugovjecnijih barova u kojem se njeguje koncertni program - pulski bar Mimoza, otvoren 1. ožujka 1982. na Kaštanjeru. U tom se baru svake subote vec niz godina kontinuirano održavaju koncertne veceri na kojima nastupaju brojni domaci i inozemni bendovi.

- Oduvijek sam sanjala da vodim rock klub - tocno sam zamišljala kako bi trebao izgledati I kakva glazba bi se slušala. pomagala sam majci koja je na današnjoj lokaciji Mimoze još od 1967. godine vodila buffet Split, a nakon samo mjesec dana nekadašnji buffet Split postao je rockerski bar Mimoza, prica vlasnica Anita Pamic.

Vec godinu dana nakon otvaranja Mimoza je postala omiljeno okupljalište ljubitelja rock glazbe.

- Posjetitelja je bilo sve više, nisam ocekivala da ce Mimoza privuci toliko ljudi! Do 1998. bila je poprilicno mali bar, tridesetak kvadrata, a unutra bi se znalo nagurati i sedamdesetak ljudi. Prvih deset godina sam organizirala tradicionalne velike fešte za Badnjak, u sklopu kojih bi se održala i pokoja svirka uživo - tada su u tom skucenom prostoru nastupali Tree Stupid Dogs, Andi i Boro...

Devedesetih smo poceli sa svirkama na terasi bara te su tu, primjerice, nastupile grupe The Spoons, Old Time Soul Band...

- Koncerti su se u pocetku održavali jednom, dvaput mjesecno, a posljednjih sedam godina svake subote na pozornici bara Mimoza ugošcujemo razne bendove iz Hrvatske, ali i inozemstva. Svi koncerti su dobro posjeceni te iako dajemo prednost autorskim bendovima. Publike uvijek ima, a interes ljudi za naš program je najbolji znak da radimo pravu stvar, kaže Anita.

U subotu u 20 sati u Mimozi ce se održati rodendanski koncertni maraton, a koncert otvara grupa Paraziti, stari pulski rock band koji se specijalno za ovu prigodu okupio nakon više od dva desetljeca. Nadalje nastupit ce redom: VIS The Thunderbirds, 052, Monah, Supernaut, Mad Face i Infernal Tenebra, koji ce premijerno izvesti nekoliko novih pjesama s predstojeceg albuma. (T. TIDIC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter