Tridesetak rješenja za uređenje rotora u Šijani

Za odabrana rješenja nisu predviđene nagrade (M. ANGELINI)
Za odabrana rješenja nisu predviđene nagrade (M. ANGELINI)

Idućeg tjedna u četvrtak istječe rok za predaju idejnih rješenja za uređenje unutrašnjosti kružnog toka na ulazu u Pulu u Šijani. Grad je natječajem otvorio mogućnost građanima, institucijama, udrugama i tvrtkama te ostalim zainteresiranima da daju svoje prijedloge. Cilj je bio uključiti što više pojedinaca i ustanova u pronalaženje najprihvatljivijeg rješenja.

Dosad nam je pristiglo tridesetak rješenja za uređenje novog kružnog toka i vjerujemo da će se, s obzirom na to da se približava krajnji rok za dostavu, predaja rješenja intenzivirati. Tek kada utvrdimo konačan broj pristiglih rješenja, povjerenstvo će ih otvoriti i analizirati te odabrati najbolje ili dijelove više njih, kažu nam iz gradske uprave.

Kružni tok nije povoljno mjesto za javnu površinu ili neku drugu namjenu koja bi se mogla koristiti, a razmišljanja stručnjaka su da njegovu uređenju treba pristupiti kao uređenju prometne infrastrukture, no uz markiranje glavnog ulaza u grad.

Promjer centralne površine kružnog toka je 140 metara, ukupne je površine 15.386 četvornih metara, a između prometnih traka koje se protežu prema sjeveru i jugu dvije su površine.

Prijedlozi koncepta uređenja mogu se i dalje slati putem e-Konzultacija na službenim stranicama Grada Pule www.pula.hr (prijedlog u formi teksta), zatim putem e-mail adrese [email protected], osobno ili poštom na adresu Grad Pula, Forum 2, s naznakom "Kružni tok", a potrebno je priložiti opis koncepta (i/ili skicu) i kontakt predlagatelja. Dokumentacija za koncept uređenja, osim s web stranicama Grada Pule, može se osobno preuzeti u papirnatom formatu pri Upravnom odjelu za prostorno uređenje, Trg Forum 2. (G. ROJNIĆ; snimio M. ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter