Trideset mališana nastupilo u duetima, tercetima i kvartetima

Izvedeno je četrnaest skladbi (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Izvedeno je četrnaest skladbi (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Poput velikih zvijezda glazbene estrade mali Buzećani uzeli su mikrofon u ruke i svojim nastupom na pozornici velike dvorane Narodnog doma oduševili brojne posjetitelje 15. izdanja dječjeg festivala "Mali, mali mikrofon" održanog u organizaciji Udruge "Mali veliki mikrofon" i suorganizaciji Dječjeg vrtića "Grdelin" i Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda". Trideset mališana predškolskog uzrasta predstavilo se u 14 glazbenih brojeva, u duetima, tercetima i kvartetima, a teško je reći jesu li se nastupima više veselili mali pjevači ili pak njihovi roditelji i nonići.

Najdugovječniji dječji festival

Najdugovječniji dječji festival za mališane vrtićkog uzrasta, ovoga puta u proljetnom ruhu, nakon zborske izvedbe pjesme "Dobro jutro, proljeće", otvorile su petogodišnjakinje Lana Krbavčić Ratoša, Petra Blažević i Ivona Flego. Najmlađa je bila 4-godišnja Larisa Knežević, a najstariji dječaci Liam Marmilić, Patrik Damijani i Niko Buterin. Pjesmu "Blizanci" otpjevale su blizanke Simona i Leona Krota. Zapjevala je i Anny Radović, a gošća festivala bila je njena sestra Emily Radović.

"Mikrofon" je ugostio i prošlogodišnju sudionicu glazbeno-natjecateljskog dječjeg showa "Zvjezdice", Medeu Market Sindik iz Rijeke. Jubilarno festivalsko izdanje izvedbom pjesme "Kokolo" zatvorila je Vita Perišić.

Odskočna daska

Mali festival odskočna je daska za županijski dječji festival "Mali veliki mikrofon" namijenjen osnovcima, a potom i međunarodne dječje festivale diljem regije. Doista je to vrijedan projekt pa je ravnateljica vrtića "Grdelin" Silvana Pavletić čestitala malim pjevačima te zahvalila autoru projekta Alanu Poropatu i njegovim suradnicama, odgajateljicama vrtića Dalidi Marušić i Margeriti Blažević, što punih 15 godina uvježbavaju s djecom pjevanje i scenski nastup te nastupaju s njima. "Sigurna sam da nam mnogi gradovi zavide na tome", poručila je Pavletić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter