Trideset godina bocanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bocarski klub «Istra Aluminij» koji je osnovan 1979. godine kao BK «Rocko Polje», ove godine slavi 30. obljetnicu djelovanja. Znacajan bocarski jubilej proslavljen je na svecanoj skupštini kluba održanoj u sklopu tradicijskog puckog sajma Rokova koji je ove godine potrajao punih pet dana.

Govoreci o pocecima organiziranog bocanja, predsjednik BK «Istra Aluminij» Cedomir Žulic je podsjetio da je klub formirala grupa mještana Rockog Polja 19. svibnja 1979. godine u gostioni kod Nele.

- Dakako da se i prije bocalo u Rockom Polju, no ne može se sa sigurnošcu reci kada se tocno pocelo jer to ne pamte ni najstariji. Prvi zjog spominje se kod Fioca, ali su se boce kotrljale i na prigodnim seoskim prostorima kao i po seoskim putovima. Igralo se slobodnom igrom, ali uvijek sa istim ciljem da boca bude cim bliža bulinu, rekao je Cedomir Žulic. Kroz proteklo razdoblje klub je imao 91 registriranog igraca. Prije šest godina pronalazi novog sponzora poduzece Istra Aluminij iz Lupoglava od kada pocinje vrtoglavi bocarski uspon. Prije dvije godine klub kroz kvalifikacije osigurava nastup u II. Hrvatskoj lizi- sjever, u kojoj se i danas takmici.

Na svecanoj skupštini BK «Istra Aluminij» predstavljena je knjiga «30. godina bocarskog kluba iz Rockog Polja» autora Siniše Žulica, odnedavno buzetskog dogradonacelnika.


Podijeli: Facebook Twiter