Tribina "Rock 'n' roll je živ?" večeras u Rojcu

Na tribini sudjeluje i Sale Veruda (T. TIDIĆ)
Na tribini sudjeluje i Sale Veruda (T. TIDIĆ)

Večeras u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca održat će se nova tribina u sklopu programa "Tribine s upitnikom", a večerašnja tema je "Rock 'n' roll je živ?". Sudjeluju glazbenik Sale Veruda, promoter Davor Uljanić i producent Edi Cukerić, a moderator je Vedran Unukić.

Na tribini će se govoriti o postojećem pulskom rock trenutku te o tome kako se scena našla u nezavidnoj situaciji u kojoj je danas i kako neke evidentno loše stvari mijenjati. Tijekom rasprave pokušat će se uvidjeti kakvo je stanje u bližoj i daljnjoj okolici te gdje je nestala publika. Organizatori tribine najavljuju da će pokušati dokučiti jesu li oni dinosaurusi koji izumiru i ne prihvaćaju promjene u društvu te probati razumjeti one mlađe koji odabiru neku drugu vrstu zabave koja u Puli postaje dominantna. Otvorit će i pitanja: Je li problem u kasnom početku događanja, bajkerskim festivalima i besplatnim koncertima na kojima glazbenici imaju isključivo ulogu zabavljača, a autorski se dio zanemaruje?. Nastojat će se i utvrditi tko je odgovoran za takvo stanje te treba li ga i kako mijenjati.

Ciklus tribina je zamišljen kao pokušaj detektiranja problema i uspostavljanja dijaloga svih sudionika pulske alternativno rokerske scene koja je u evidentnom stagniranju. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter