Tribina "Art in the Punk Years" u Rojcu

Naglasak na lokalnoj punk sceni i njenim umjetničkim dosezima
Naglasak na lokalnoj punk sceni i njenim umjetničkim dosezima

U sklopu aktualne izložbe "In an Empty Square in the Heart of the City" u Dnevnom boravku Rojca, sutra u 20 sati u istom prostoru održat će se tribina pod nazivom "Art in Punk Years". Autor koncepta izložbe je Marko Vojnić koji je ujedno i jedan od govornika na tribini, a osim njega na tribini će govoriti i Damir Martinović Mrle, "prvoborac" punka s ovih prostora, nekad član Termita, a danas poznat po radu u grupi Let 3, te Davor Kliman i Denis Sardoz iz pulske Škole primijenjenih umjetnosti.

Uz razgovor o temi izložbe, poseban naglasak bit će stavljen na lokalnu punk scenu i njene umjetničke dosege. Moderator tribine je Vedran Unukić.

Izložba "In an Empty Square in the Heart of the City" predstavlja niz autora, umjetnika, likovnjaka, dizajnera, fotografa koji su danas renomirana imena suvremene umjetnosti i čiji se radovi nalaze u najznačajnijim muzejima cijelog svijeta, a prikazuje iste autore, njihove početke i kako je punk groznica s kraja 70-ih godina obilježila njih i njihov rad. Izložba nije niti ne želi biti retrospektiva, monografska izložba punka, već izložba koja prikazuje prve "punk" umjetnike i njihovu vještinu bilježenja stavova povezanih s punk pokretom te kako je isti pokret obilježio njihov rukopis u daljnjem izražavanju. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter