Tribecu otvara film o Eltonu Johnu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dokumentarni film o nastanku albuma "The Union" Eltona Johna otvorit ce filmski festival Tribeca sljedeceg mjeseca, a sam pjevac uvelicat ce prigodu besplatnim nastupom na otvorenom.

Film redatelja Camerona Crowea, naslovljen "The Union" prema albumu koji je Elton John snimio sa svojim glazbenim uzorom i autorom pjesama Leonom Russellom, otvorit ce festival svjetskom premijerom i nastupom uživo 20. travnja na Lower Manhattanu, rekli su organizatori u srijedu.

"Eltonovu glazbu vole sve generacije, a njegov nastup izniman je dar našem festivalu i posebno lokalnoj zajednici", rekla je Jane Rosenthal koja je suosnivacica festivala uz supruga Craiga Hatkoffa i glumca Roberta de Nira. Deseto izdanje festivala održava se od 20. travnja do 1. svibnja.

Croweov dokumentarac prati pisanje i snimanje albuma koji je izašao potkraj prošle godine, a na kojem su suradivali John i Russell. Dvojica glazbenika nisu razgovarala više od 38 godina prije snimanja tog albuma.

Crowe, redatelj "Jerryja Maguirea" i "Neba boje vanilije", snimio je i dokumentarac o Pearl Jamu koji bi se trebao pojaviti kasnije ove godine dok se krajem godine ocekuje premijera njegova novog igranog uratka "We Bought A Zoo".


Podijeli: Facebook Twiter