Tri zvjezdice Park Plaze s pogledom na Havajku

Renoviranje hotela Park Plaza Belvedere (M. MIJOŠEK)
Renoviranje hotela Park Plaza Belvedere (M. MIJOŠEK)

Oko 150 radnika građevinske tvrtke Kvantum iz Čakovca te njihovi kooperanti iz tvrtke Radnik iz Križevaca pripremaju pulski hotel Park za cjelovito preuređenje. Trenutno na Verudeli ruše sve nepotrebne građevinske elemente unutar ovog objekta iz portfelja Arenaturista kako bi već za nekoliko dana počeli s uređenjem hotela u novom stilu i s višom kvalitetom, ali i s novim imenom koji još nije definiran.

Kat više na krilu hotela

Ovom investicijom hotelijerska tvrtka Arenaturist neće podignuti zvjezdice, već će Park ostati na tri zvjezdice, jer pojedine sobe svojom kvadraturom ne udovoljavaju kriterijima pravilnika o kategorizaciji za četiri zvjezdice. Međutim, opremljenost i kvaliteta usluge odgovarat će onima sa četiri zvjezdice, pojašnjava nam direktor investicija u ovoj tvrtki Dino Buršić.

Kao i ostali obnovljeni hoteli u njihovom portfelju, prodavat će se pod brendom Park Plaza. Investicija iznosi oko 45 milijuna kuna, a novi hotel s pogledom na Havajku otvorit će vrata krajem svibnja.

Renoviranje hotela izgrađenog 1963. godine, a zadnji put renoviranog 1999. godine, obuhvaća kompletan smještajni dio i sve zajedničke prostore. Trenutni kapacitet od 147 smještajnih jedinica povećat će se na 175 jedinica podizanjem kata na krilu hotela. Uz oplemenjivanje postojećih sadržaja, povećanje terase restorana i uređenje vanjskog bazena sa sunčalištem, dogradnja novog fitnessa upotpunit će hotelsku uslugu.

- Novost u ovom hotelu bit će podizanje središnjeg dijela i desnog krila hotela gdje ćemo dobiti nekoliko soba te dva suita s jacuzzijem koji će biti posebno opremljeni, nešto poput suita u novom krilu Histrije, odnosno nekadašnjem hotelu Palma. Također, ovaj će hotel imati i mali wellness i fitness centar kojim ćemo upotpuniti sadržaje ovog objekta koji će biti namijenjen ljetovališnom turizmu, kaže nam projekt menadžer u Arenaturistu Mark Puhalović.

Tvrdi da su radovi počeli sredinom prosinca, a trenutno je odrađeno 90 posto svih radova vezanih uz rušenje. Uskoro bi na gradilištu trebalo biti i do 250 radnika koji bi trebali početi s obrtničkim radovima i hotelu dati novi izgled.

A kako će on izgledati vidi se na primjeru jedne pokazne sobe gdje se još uvijek definiraju svi detalji. Kako nam tvrdi Buršić, sav je namještaj domaći, a pokaznu je sobu opremila tvrtka Prima. U obzir su uzeli i ponudu tvrtke Di Čazma koja oprema i druge hotele na Jadranu. Dizajn interijera i arhitektonska rješenja povjerena su poznatom arhitektonskom studiju Scott Brownrigg iz Londona koji je zaslužan i za izgled Histrije koja je obnovljena prije tri godine.

Cijene do 25 posto više

- Od bivšeg hotela Park nastaje novi hotel i dovodimo ga prema tržištu gdje će cjenovno biti na razini cijena hotela Belvedere što znači da će u postotku u odnosu na prošlu sezonu, ovisno o sezonama, biti više za 15 do 25 posto. Što se tiče tržišne niše, opredijelili smo se, kao i u slučaju naših drugih obnovljenih hotela, za posebnu tržišnu nišu, a to su mladi urbani ljudi koji traže nove moderne hotele te mlade obitelji više platežne moći. Taj će hotel, kao što smo dosad vidjeli, dobro ići na sjevernim tržištima i u Skandinaviji, a kada se bude uhodao i u Italiji, Sloveniji i nama bližim tržištima, kaže direktorica marketinga i prodaje Arenaturista Manuela Kraljević.

Ova investicija predstavlja nastavak velikog investicijskog ciklusa Arenaturista koji je započeo 2012. baš s Histrijom te apartmanskim naseljem Verudela koji su prvi dobili svjetski poznati brend Park Plaza. Nakon toga uslijedila je investicija u hotel Palmu koja je pripojena Histriji, zatim hotela Medulin u Medulinu te lani velebnog hotela Belvedere u Medulinu, koji se pokazao kao jedna od najzahtjevnijih investicija na Poluotoku. Dosad su u obnovu svojih objekata uložili oko 55 milijuna eura. (Barbara BAN, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter