Tri velika priznanja za Villu Meneghetti

Idila Ville Meneghetti
Idila Ville Meneghetti

U proteklih mjesec dana Villa Meneghetti kraj Bala dobila je čak tri vrijedna međunarodna priznanja – izabrana je među tisuću najboljih svjetskih restorana po izboru La Liste, osvojila je 1. mjesto na Meeting Star Awards u kategoriji top 10 Boutique Meeting Hotels te izbor u deset najboljih europskih food hotela po izboru magazina Geo Saison.

Važna priznanja

Kao što smo već pisali, na svečanoj prezentaciji koja je održana u Parizu krajem prošle godine, objavljena je top-lista 1.000 najboljih restorana svijeta prema odabiru projekta La Liste. Osnivač projekta je Philippe Faure, bivši glavni izvršni direktor Gault Millaua i predsjednik francuske turističke zajednice, a uz njega se u timu nalazi dvadesetak međunarodnih stručnjaka s područja gastronomije i vina.

Svi su oni zajedno izradili listu 1.000 najboljih restorana svijeta, a dobivena je metodom kompilacije rezultata iz više od 200 nacionalnih vodiča i publikacija kao što su Gault Milleau, Michelin, Dining out, TimeOut Food & Drink Awards, Gourmet Traveler, NY Times, Feinschmecker, 50 best, Gambero Rosso, Espresso i ostalih iz ukupno 48 zemalja te online izvora poput TripAdvisora, Yelpa i sličnih.

Svoje mjesto među 1.000 najboljih u svijetu našla su tri restorana iz Hrvatske – Monte iz Rovinja, Damir & Ornella iz Novigrada te Meneghetti, koji je zauzeo 969. mjesto.

No, priznanja za Meneghetti ne završavaju ovdje. Naime, tu je i nagrada Meeting Star Awards za izvanredan doprinos u marketinškoj komunikaciji destinacija, kongresa, evenata i hotelske industrije iz zemalja Jugoistočne Europe. Ovaj izbor koristi metodologiju prema kojoj usluge odabranih hotela ocjenjuju iskusni tajni gosti prisutni na poslovnim sastancima i kongresima, a na temelju njihovih ocjena nagrađuje se Top 10 hotela u raznim kategorijama.

Meneghetti je proglašen najboljim hotelom u kategoriji Top 10 Boutique Meeting Hotels, a nagradu je na dodjeli 20. siječnja u Ljubljani primila direktorica hotela Suzana Vrtičević Tica.

Idiličan smještaj

Časopis Geo Saison pak već deset godina organizira godišnji izbor za "100 najboljih hotela u Europi", odnosno deset puta "10 top hotela" na različite teme i stoga je izuzetno teško naći se u tom elitnom krugu. Priznanje za Meneghetti je time još važnije. Žiri je osim inovativno–tradicionalne kuhinje, kao i proizvodnje vlastitih vrhunskih vina i maslinovih ulja posebno impresionirao idiličan položaj imanja u prirodi, među lozama, lavandom, čempresima, a svidjela im se i ponuda rustikalno–luksuznog smještaja iz vlastitog gospodarstva.

- Veseli nas što su predani rad cijelog Meneghetti teama prepoznali međunarodni stručnjaci što će nam sigurno dati poticaj da tako nastavimo i u budućnosti. Podsjećamo da trenutno izvodimo radove na proširenju smještajnih kapaciteta i sadržaja tako da ćemo u ovo ljeto ući s ukupno 26 soba i apartmana te restoranom s po 70 sjedećih mjesta u unutarnjem i vanjskom dijelu, kazao je marketing manager Dražen Lazić. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter