Tri veceri rovinjskog muzickog festivala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz besplatan ulaz za sve tri veceri, u ponedjeljak u 19.45 sati u rovinjskom Multimedijalnom centru (bivše kino Beograd na rivi) pocinje 1. Rovinj Music Festival na kojem ce nastupiti 19 pretežito rovinjskih, ali i pulskih te zagrebackih izvodaca razlicitih glazbenih žanrova, od elektronike do rocka i jazza.

"Ovaj smo festival osnovali s ciljem da ujedini sve kreativne glazbene snage i da pridonese njihovom kvalitetnom integriranju u kulturni život Rovinja, a i šire", rekao je organizator Zoran Božic, glazbenik i suvlasnik Studija DP. Festival sufinanciraju Grad Rovinj i rovinjska Turisticka zajednica, a punu podršku izrazio je i glazbenik Bruno Krajcar u ime istarskog ogranka Hrvatske glazbene unije.

Prva je vecer rezervirana za izvodace elektronike, drum'n'bassa i hip-hopa, a uz glavno ime, zagrebackog DJ-a Renea, nastupaju i motovunski PCP i pulski Why Not, te rovinjski MC Chivas, MC Luka Toverdose, Ivan Lukavecki, Taxi, Animale i Psilocybe.

Drugu vecer, od 20 sati, nastupaju rovinjski bendovi Burek Resurrection, Obican svijet, The noRegrets, pulska dva benda Equinoxe i Radio Aktiv, te rovinjski cover bendovi Violent Revolution, Shock Treatment, Depresija Revival i Acoustic Circle. Posljednje festivalske veceri, u srijedu u 21 sat, takoder u MMC-u, nastupa kvalitetan rovinjski jazz-fusion bend Combinate.

"Ovo je odlican nacin za promociju autorskog rada", rekao je Darko Zgrabljic, osnivac rovinjske pop-rock grupe Obican svijet, a to mišljenje dijele i Mauricio Vidulin i Aleks Ravnic, mlade kolege pulskog reggae/ska/punk benda Radio Aktiv. Afterparty je svake veceri u klubu Shakakha.


Podijeli: Facebook Twiter