Tri Trifunovica na istoj sceni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Vec smo dovoljno profesionalci da obiteljske veze ne utjecu na naš rad, ali sreca je to, jer malo je glumackih obitelji koje imaju srecu igrati zajedno. To jest neka vrsta kurioziteta, ali je to puno zanimljivije publici, da vidi tri Trifunovica i trojicu razlicitih glumaca zajedno na sceni. Mi smo tri potpuno razlicite glumacke energije i nadam se da nitko ne gleda naše fizicke slicnosti, vec da se bavi našom glumom i predstavom, govori Branislav, najmladi Trifunovic kojem je u "Tvrdavi" Nebojše Bradica povjerena glavna uloga, a kojeg šira publika pamti po filmu "Jesen stiže dunjo moja" Ljubiše Samardžica, prikazanog i u Areni.

Stariji brat Sergej, hrvatskoj publici najpoznatiji Trifunovic - od kultnog filma "Bure baruta" do kontroverznog "Srpskog filma" s ovoljetnog Motovuna - naknadno se prikljucio ansamblu Kruševackog pozorišta. Kad je kolega odustao, kaže Branislav, došli su na ideju da bi bilo divno 100. obljetnici rodenja Meše Selimovica, cemu je posvecena ova predstava, dodati i obiteljski jubilej Trifunovica - naime, njihov otac Toma Trifunovic, prvak Kruševackog pozorišta, sada u mirovini, baš s ovom predstavom proslavlja 40 godina glumackog rada.

- Divno je raditi s ocem i bratom. Uz to, u tom sam kazalištu odrastao, tamo sam prvi put stao na scenu, sjeca se Sergej, s kojim je, ocjenjuje Branislav, ova predstava dobila novi duh i postala svježija i zanimljivija nego što je bila.

Što se književnih i dramskih klasika tice, Branislav kaže da u njegovu teatru, u Ateljeu 212, upravo pripremaju Krležine "Glembajeve" u režiji Jagoša Markovica; premijera je 4. veljace. Atelje 212 je ovu sezonu nazvao "(N)ex(t) Yu", objašnjava glumac, pa ce se ove godine baviti velikim komadima iz bivše Jugoslavije, s gostima iz Hrvatske, Makedonije, BiH, Slovenije…

- I u "Glembajevima" radimo najveceg hrvatskog i najveceg jugoslavenskog pisca, predstavu režira Crnogorac, igraju Makedonac, Slovenac i ekipa Ateljea 212, i takva ce nam biti cijela sezona. To je, cini mi se, hrabra odluka i nije to nikakva jugonostalgija, vec se stvara nekakva jugosfera, što je logicno, jer smo svi mi dovoljno mali da se trebamo okrenuti jedni drugima. Kultura je tu da spaja i postavi podlogu za ekonomiju.

Zanimalo nas je hoce li i novi Glembajevi imati mobitele?

- Bit ce to izvanvremenski postav, necemo osuvremenjivati i uvoditi mobitele, ali necemo igrati ni salon iz 20-ih godina prošlog vijeka. Napravit cemo jednu svevremensku predstavu: i sad dok citamo taj tekst shvacamo koliko je aktualan, koliko takvih ljudi i takvih odnosa ima i danas, ne samo u Hrvatskoj, naravno, kaže Branislav.

Blago nama, ne micemo se, stalno se vrtimo u krug, zakljucujemo. "Teško nama", kaže Branislav.


Podijeli: Facebook Twiter