Tri Sfere za pazinska ostvarenja

Pazin (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)
Pazin (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)

Društvo za znanstvenu fantastiku Sfera iz Zagreba objavilo je ovogodišnje dobitnike istoimenih nacionalnih nagrada koje se dodjeljuju najboljim književnim i likovnim ostvarenjima u fantastičnim žanrovima u cjelokupnoj godišnjoj produkciji objavljenoj u Hrvatskoj.

Čak tri Sfere dobili su radovi vezani uz publikacije pazinskih SF manifestacija: Vesna Kurilić nagrađena je za minijaturu "Priča supružnika" iz zbirke "Astrolab gladi" pazinskog Istrakona 2012., Aleksandar Žiljak nagrađen je za kratku priču "Srneći but s lisičicama, uz njega teran" iz zbirke "Priče o vinu" pazinskog Festivala fantastične književnosti 2012. godine, a Mario Rosanda nagrađen je Sferom za ilustraciju u boji, za naslovnicu zbirke "Priče o vinu". Obje je knjige lani objavilo pazinsko Pučko otvoreno učilište.

Aleksandar Žiljak nagrađen je Sferom za roman "Irbis", nagradu za roman za djecu i mlade dobila je Norma Šerment Mikulčić za "Adrijanin vrt", u kategoriji priče nagrađen je David Kelečić za priču "Imago ultima" iz zbirke "Smak" zagrebačkog Sferakona 2012., Sferu za crno-bijelu ilustraciju dobila je Korina Hunjak za rad "Loki" objavljen u riječkom fanzinu Eridan, a u kategoriji teorijskih radova nagrađena je Petra Mrduljaš za knjigu "Prstenovi koji se šire: Junačka potraga u djelima J. R. R. Tolkiena".

Ovogodišnje nagrade bit će uručene dobitnicima na svečanosti zagrebačke SF konvencije Sferakon u subotu, 11. svibnja. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter