Tri Rovinjca pretukla 19-godišnjaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Jelic (22), Rovinjac koji je prošle godine pištoljem u rovinjskom klubu Shakakha propucao natkoljenicu tada 28-godišnjem Saši Vršcaju iz Ližnjana i lakše ga ozlijedio, ponovno je završio u policiji. Ovoga je puta zajedno još dvojicom vršnjaka V. C. i C. B. u utorak oko 1.10 sati u Ulici Carera u Rovinju napao te rukama i nogama pretukao 19-godišnjaka.

Policiju je o premlacivanju obavijestila rovinjska hitna medicinska pomoc, i to nakon što je zbrinula lakše ozlijedenog 19-godišnjaka. Rabijatni trojac je uskoro i pronaden. Jelica i njegovog kolegu V. C. policija je pronašla oko 2.15 sati u jednom rovinjskom kaficu, i to nakon što je vlasnik pozvao plavce. Naime, Jelic i V. C. su u kafic ušli nakon zatvaranja, iskoristivši trenutak kada je vlasnik iznosio smece, a potom su vikali i od konobara tražili da ih posluži.

Privedeni su u Policijsku postaju Rovinj i alkotestirani. Jelicu je izmjereno 1.72, a V. C. 0.36 promila. Treci je nasilnik pak pronaden tijekom jutra. Svi su prekršajno prijavljeni zbog drskog ponašanja, a jednom od njih slijedi i prijava prema Zakonu o oružju jer je kod sebe imao nož.

Svi napadaci poznati su po narušavanju javnog reda i mira. Jelic je više puta "gostovao" na stranicama crne kronike. U sijecnju 2009. godine Jelic, T. K. i K. R. bili su osumnjiceni zbog otmice i premlacivanja M. B. u Rovinju.

Prije tri godine Jelic nam se požalio da ga je nakon nogometne utakmice Hrvatska - Njemacka u Rovinju bez ikakvog razloga pretukla policija. No, policija je tada tvrdila da je Jelic narušavao javni red i mir, zaustavljao promet i napao policajca. Policija ga je privela i pustila iduceg dana.

Jelic je protiv cetvorice policajaca podnio prijavu, no pazinsko Opcinsko državno odvjetništvo je tu prijavu odbacilo.(S. PERŠIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter