Tri predstave ovaj tjedan u INK-u

Iz predstave "Ružičasta sanjarica"
Iz predstave "Ružičasta sanjarica"

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula u petak navečer je novu sezonu otvorilo praizvedbom predstave "Kako je Dunda spasila domovinu", čija je repriza u ponedjeljak, 15. listopada, a publiku ovaj tjedan očekuju još tri predstave i to dvije dječje, a sve skupa na programu je pet izvedbi.

Sutra će u 10 i 18 sati biti izvedena "Ružičasta sanjarica", autorice Nine Horvat i redatelja Ivice Šimića u produkciji kazališta Mala scena iz Zagreba. Igraju Gea Gojak i Dado Ćosić, a predstava kroz niz snovitih situacija progovara o problemima s kojima su mnoga djeca suočena, prvenstveno o zaokupljenosti obavezama i osamljenosti. Ali, likovi u predstavi daju oduška svojoj mašti i u snovima stvaraju svoj mali, zasebni svijet. Predstava je namijenjena djeci starijoj od sedam godina.

U petak su na rasporedu izvedbe kazališne družine Don Hihot iz Ivanić Grada koja će u 10.30 i 18 sati nastupiti s predstavom "Pčelice, pazi!!!" u režiji Lane Bitenc koja tumači i glavnu ulogu. Kroz priču o pčelici Evici doznat ćemo kako radijacija iz mobitela utječe na navigaciju pčela, onemogućavajući im da pronađu svoje košnice. Izgubljene pčele ubrzo umiru, a zbog nestanka velikog broja pčela u Hrvatskoj se već primjećuje opadanje uroda voća i povrća jer se ono velikim dijelom uzgaja pomoću oprašivanja koje obavljaju pčele. Predstava traje pola sata, a pogodna je za djecu od 3 do 10 godina.

U subotu u 20 sati nastupa Baletna trupa Croatia iz Zagreba s Leharovom "Veselom udovicom" za koju je koreografiju napravila Sonja Kastl. Izvorna priča govori o bogatoj udovici čiji novac njeni zemljaci nastoje zadržati u zemlji pronalazeći joj bogatog muža. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter