Tri prakticna prirucnika o vrtlarstvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cvatuci grmovi
Prekrasan vodic kroz vrtove pune cvatucih grmova autora dr. D. G. Hessayona, u izdanju Male vrtlarske biblioteke, zaslužuje mjesto u kucnoj biblioteci svakog pasioniranog vrtlara. Cvatuci grmovi postali su vrlo popularan ukras vrtova zbog izuzetnih svojstava da samo nekoliko takvih žbunova, koji cvatu u razlicito vrijeme, vrt cine lijepim gotovo tijekom cijele godine.

Velika ilustrirana enciklopedija Vrt
Pravi prirucnik koji nudi odgovore na sva pitanja koja mogu muciti bilo kojeg vrtlara, ova enciklopedija vrtlarstva kraljevskog hortikulturnog društva (The Royal Horticultural Society) namijenjena je kako ljubiteljima cvijeca, tako i onima koji se bave uzgojem povrca, voca, pa i onog egzoticnog, zacinskih i ljekovitih biljaka... Knjiga sadrži i niz savjeta o tome kako štititi bilje, napraviti kompost, pergolu, kako se brinuti o vrtnom alatu, organizirati radove u vrtu, kako prepoznati štetocine, a kako korisne insekte… Izdavac, Mozaik knjiga Zagreb, ovu je enciklopediju obogatio s više od tri tisuce vrhunskih fotografija u boji, a o svim mogucim problemima vrtlarenja piše više od 50 uglednih svjetskih strucnjaka. Enciklopedija koja je postavila nove standarde u vrtlarstvu do sada je prodana u više od milijun primjeraka.

Prakticno vrtlarstvo
Cjelovit i postupan vodic za uspješno vrtlarenje od oblikovanja, planiranja i sadenja biljaka do redovnih sezonskih radova održavanja. Izdavac knjige je Leo commerce d.o.o. Rijeka, a autor je Peter McHoy.
Knjiga nudi precizne upute za gradnju ribnjaka, zidova, staza, kamenjara i ostalih vrtnih detalja i opsežan je prirucnik o svim vrtlarskim zadacima rasporedenim po godišnjim dobima. Korak po korak prikazano je uzimanje reznica, sijanje, plijevljenje, njegovanje, uocavanje i uništavanje štetocina i bolesti, i to kako za cvijece, tako i za voce i povrce. Knjiga sadrži više od tisucu fotografija u boji.


Podijeli: Facebook Twiter