Tri "pozitivca"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu 25 akata koje je pulski gradonacelnik Boris Miletic donio od 6. do 15. listopada su i zakljucci o usvajanju izvješca o radu tri ustanove u kulturi grada Pule: Pula Film Festivala, Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta i Gradske knjižnice i citaonice. Ravnateljice sve tri ustanove podnijele su pozitivne izvještaje o poslovanju u 2008. godini, a o njima ce se raspravljati na sjednici Gradskog vijeca u cetvrtak.

Pulske ustanove u kulturi napokon djeluju pozitivno, a osim što se nisu zadužile, uspjele su pokriti i neka višegodišnja dugovanja te ostvariti i višak prihoda nad rashodima. Prema izvještaju koji potpisuje ravnateljica Zdenka Viškovic Vukic, Javna ustanova Pula Film Festival je u 2008. godini ostvarila 9,5 milijuna kuna prihoda. Grad Pula je ustanovu financirao s ukupno 4,25 milijuna kuna od cega je prihodovano 3,48 milijuna, a ostatak je raspodijeljen na buduca razdoblja. Ukupni rashodi Pula Film Festivala u 2008. godini iznose 9,45 milijuna kuna pa je lani ostvaren višak prihoda nad rashodima od 70 tisuca kuna, i to gotovo u cijelosti ostvaren pozitivnim djelovanjem novoobnovljenog kina Valli.

Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula, prema izvješcu ravnateljice Gordane Jeromele Kaic, lani je ostvarilo 6,8 milijuna kuna prihoda, a kao po obicaju najveci udio otpada na one iz Grada Pule - 4,7 milijuna. Ukupni rashodi i izdaci INK-a su u 2008. iznosili 6,69 milijuna kuna, pa je ostvaren višak prihoda poslovanja nad rashodima od 140 tisuca kuna. Važno je napomenuti da se najveci porast prihoda ostvaruje zahvaljujuci djelatnosti kazališta, što je rezultat sve veceg broja posjetitelja.

Gradska knjižnica i citaonica Pula u 2008. godini ostvarila je 5,85 milijuna kuna prihoda i gotovo isto toliko rashoda. Grad Pula je putem upravnih odjela za kulturu i socijalnu skrb financirao knjižnicu s 3,3 milijuna kuna. Manjak prihoda u odnosu na rashode iznosi 3,1 tisucu, a buduci da je iz 2007. godine prenesen višak od 5,1 tisucu kuna, knjižnica 2008. zatvara u plusu od 1,9 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter