Tri politicara HDZ-a obznanila prijetnje smrcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U vrlo kratkom roku sigurnost cak tri domaca politicara našla se u središtu pozornosti. Vec danima se raspreda o osiguranju što ga, bez da mu to zakon dopušta, ima potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

On je sam obznanio da ucestalo dobiva prijetnje i to neposredne ili pismima, pa ga i cuvaju pripadnici Uprave za posebne poslove sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova. Istovremeno agenti SOA-e izraduju novu procjenu, o cemu ce ovisiti hoce li ga se i dalje neposredno štititi ili ne.

Konkretna prijetnja stigla je ovih dana i bivšem ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku kojem je o glavi poceo raditi pritvoreni srbijanski mafijaški boss Sreten Jocic. Vec ga duže Jocic ima na piku, te je dobio i pojacanu policijsku zaštitu. Od pocetka sudskog postupka na Specijalnom sudu u Beogradu svako malo se obrušava na Karamarka. Ovoga puta prijetnje su ocito nešto ozbiljnije pa su ih i domace tajne službe kao i policija docekali s pojacanom pozornošcu.

Još jednoj HDZ-ovki, Sanji Bilac iz Splita stiglo je prijetece pismo, u kojem joj se prijeti da ce završiti kao Davor Zecevic (likvidirani "decko s Knežije", op.a.).

Po mišljenju Vlatka Cvrtile, strucnjaka za sigurnost, na ova tri slucaja može se gledati i u svjetlu stranackih obracuna buduci da sve tri osobe kojima su upucene prijetnje dolaze iz HDZ-a.

- Nije iskljuceno da je u pitanju politicka borba unutar jedne stranke, smatra Cvrtila ali dodaje da svaku prijetnju upucenu politicarima sigurnosne službe moraju provjeriti i donijeti sigurnosnu prosudbu.

- Sve ih treba prijaviti jer je vrlo teško razluciti koja bi se od njih moga i ostvariti. I ne samo politicari, nego svi gradani moraju prijaviti prijetnje da ne dovedu u pitanje vlastitu sigurnost, upozorava Cvrtila. (A. RAIC-KNEŽEVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter