Tri nova komunalna vozila za porečku Uslugu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozni park porečkog komunalnog poduzeća Usluga bogatiji je za tri nova vozila vrijedna gotovo 3,8 milijuna kuna. "Vozni park Usluge čini četrdesetak komunalnih vozila od kojih je 30 u funkciji zbrinjavanja otpada. Među novim kamionima koji su vozni park učinili modernijim i učinkovitijim specijalno je vozilo za sakupljanje komunalnog i korisnog otpada zapremnine 15 kubičnih metara, s podizačem za posude kapaciteta od 80 do 1.100 litara te sustavom za identifikaciju posuda za otpad", saznajemo iz Usluge.

Kupljeno je još jedno specijalno vozilo za sakupljanje komunalnog i korisnog otpada, ali sa zapreminom od sedam kubičnih metara, s istim podizačem za posude i sustavom za identifikaciju posuda za otpad. Tu je i nova čistilica, tj. radni stroj za pometanje ulica.

- Investiranje u obnovu voznog parka je nužno jer je prosječna starost postojećeg bila deset godina, pometačica je bila stara 15 godina, a količina radnih sati velika i održavanje preskupo. U zimskim mjesecima na terenu je pet ekipa za sakupljanje glomaznog otpada koje dnevno prikupe 32 tone, dok je u ljetnim mjesecima na terenu 12 ekipa koje u prosjeku prikupe 125 tona otpada, što je godišnje 18.000 tona, poručuju iz uprave porečkog komunalca.

Ističu da ovom investicijom žele pridonijeti racionalizaciji poslovanja svoje radne jedinice Čistoća, ali i unaprijediti učinkovitost i ekološku prihvatljivost sustava prikupljanja i gospodarenja otpadom. Pomlađivanjem voznog parka, osim što se podiže ljestvica u kvaliteti usluge, povećava se i razina sigurnosti na radu, a radni se zadaci obavljaju brže i efikasnije. Primopredaji vozila i ključeva, u nedjelju prijepodne na Košambri gdje se nalazi Centar za gospodarenje otpadom, prisustvovali su gradonačelnik Loris Peršurić i direktor Usluge Milan Laković sa suradnicima. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter