Tri medalje stigle u Istru

Massimo Brajuha
Massimo Brajuha

U Zagrebu su održana dva pojedinačna prvenstva Hrvatske u hrvanju slobodnim stilom, za starije dječake i starije djevojčice (U-15) te za juniore i juniorke (U-20). Nastupilo je 164 natjecatelja iz 25 klubova, 136 hrvača i 28 hrvačica, među kojima je bilo petero istarskih predstavnika, četvero članova Istarskog borca iz Pule i jedan član Poreča koji su zajedničkim snagama osvojili tri medalje - dvije zlatne i jednu brončanu.

Zlato za Istarski borac osvojila je juniorka Andrea Rojnić u kategoriji do 72 kg bez previše muke jer je bila jedina prijavljena, dok je Hana Kudumović stigla do bronce u kategoriji do 55 kg koja je okupila tri hrvačice te su se borile svaka sa svakom, a ona je poražena od Stelle Kartalija iz zagrebačkog Herkula i Marte Busija iz Ludbrega. U uzrastu starijih dječaka oprobao se Florijan Matić koji je nastup u kategoriji do 66 kg otvorio porazom od Emanuela Djoka iz zagrebačke Like, potom je u repasažu svladao Dina Ferhatovića iz zagrebačkog Metalca, da bi u borbi za broncu bio poražen od Marina Bukala iz Sesveta te je svoj nastup okončao na petoj poziciji. Junior Momčilo Nikolić je u kategoriji do 74 kg zaustavljen već na startu od Gorana Petranovića iz Gospića te je ostao bez plasmana.

Jedini predstavnik Poreča, junior Luka Roso, stigao je do zlata u kategoriji do 66 kg koja je okupila petoricu hrvača. Borili su se svaki sa svakim i Roso je svladao svu četvoricu protivnika - Marka Đigunovića i Filipa Kolarića iz varaždinske Vindije, Franka Čobanova iz Šibenika i Romana Kesera iz zagrebačkog Metalca. (I. C.)



Podijeli: Facebook Twiter