Tri linije u bjelini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva samostalna pulska izložba Gordane Bralic otvorena je sinoc u Multimedijalnom centru Luka i nema naziv, a donosi novi ciklus slika kojim autorica nastavlja problematizirati pojam slike i njene prirode. Izložba je zamišljena kao serija radova koji su iznimno minimalisticni i na kojima se iz bijele pozadine izdvajaju po tri paralelne okomite crne linije.

Kustos izložbe Mladen Lucic naglasio je da autorica vec u pocetku svog umjetnickog puta odreduje sliku kao suodnos bijele i prazne površine i linearne manifestacije poteza kista.

- Služeci se, uvjetno receno, jezikom geometrijske umjetnosti Gordana je potencirala nenarativno slikarstvo blisko nacelima minimalizma te postulatima primarnog i analitickog slikarstva na taj nacin korespondirajuci s razdobljem sedamdesetih godina prošlog stoljeca kada se slikarstvo našlo na gotovo nultoj tocci, nakon snažnog razdoblja dominacije konceptualne umjetnosti, kazao je Lucic.

Rekao je da novi ciklus radova Gordane Bralic posjeduje onaj potreban dualizam koji implicitno ukljucuje gledatelja u proces, te mu ostavlja mogucnost odluke da li ce ga minimalisticko - geometrijski iluzionizam autorice uvesti u svijet mašte ili kontemplacije.


Podijeli: Facebook Twiter