Tri koncerta grupe Neron Mikandus u Istri

Milan Ignjatović, vođa grupe Neron Mikandus
Milan Ignjatović, vođa grupe Neron Mikandus

U Istru krajem ovog tjedna iz Novog Sada stiže ska/rock bend Neron Mikandus koji će održati tri koncerta. Ova grupa nastupit će u petak u Bujama u City Caffeu u 22 sata, u subotu stižu u Pulu i nastupaju u Mimozi također u 22 sata, a trećeg dana svoje istarske mini turneje, u nedjelju, svirat će u restoranu Trčka u Umagu u 20 sati. Neron Mikandus predstavljaju album "Zlobni starci", ali publiku će upoznati i s pjesmama sa ostalih albuma.

Bend je prije više od 30 godina osnovao kompozitor dr Milan Ignjatović, kardiolog po profesiji, poznatiji uz to i kao prvak Jugoslavije u judou te uspješni sportaš. Debi album "Neron" objavili su 20. listopada 1983., a album je snimljen u studiju "Muzički atelje" u Subotici u produkciji Hrvoja Tikvickog koji je ujedno svirao i klavijature na albumu. Muziku i tekstove napravio je Ignjatović. S albuma su se izdvojili hitovi "Dunja", "Ljubavna antena" i "Pariz". Drugi album "Važno je da ima krvi" objavili su 31. siječnja 1986., a snimljen je u studiju PR-1 RTV Novog Sada u produkciji Farkaš Katalina. Na njemu su između ostalog pjesme "Komarac", "Ljubav je čudna stvar" i "Dan je surov".

Dr Milan Ignjatović i dr Jovica Dostinić 1. listopada 1990. su snimili treći album "Noć i dan", na albumu se pojavio i Rambo Amadeus koji je svirao gitare, a od pjesama su se izdvojile "Tople kiše", "Reč po reč" i "Dijana".

Za Vojvodina Music 2009. objavili su album s remasteriziranim starim snimcima i s pet starih pjesama koje su ponovo snimljene u novosadskom studiju Alpha. Album je objavljen uz Ignjatovićevu knjigu pjesama "Krilata svinja". Konačno, album "Zlobni starci" snimljen je u jesen 2011. godine.

Trenutnu postavu Nerona Mikandusa čine Ignjatović za mikrofonom, gitare sviraju Vladimir Perović i Stevan Sibinčić, saksofonist je Voja Savkov, klavijature svira Budimir "Srebrni Letač" Petrović, bas svira Srđan Petrović, a za bubnjevima se nalazi Zlatko Sakulski. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter