Tri izabrana vijećnika ustupila svoja mjesta stranačkim kolegama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čestitam vam svima na izboru i pozivam vas da u ovome mandatu radimo malo drugačije nego u prethodna dva, uz više dogovora, razumijevanja i konstruktivnih prijedloga, poručio je vijećnicima na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Gračišća ponovno izabrani općinski načelnik Ivan Mijandrušić. Kako njegov IDS u ovom sazivu Vijeća ima većinu s osvojenih 53,3 posto glasova i šest vijećničkih mjesta, što ranije nije bio slučaj, želja bi mu se mogla i ispuniti. Lista SDP-HNS-a osvojila je 32,15 posto glasova i četiri vijećnička mjesta, a lista Zelenog saveza-Zelenih 14,53 posto glasova i jedan vijećnički mandat.

Vijećničke zamjene

Međutim, čak tri izabrana vijećnika su na konstituirajućoj sjednici ustupila svoja vijećnička mjesta drugim kandidatima sa svojih listi. Nositelj liste IDS-a Ivan Mijandrušić, koji je izabran i za načelnika općine, stavio je svoj mandat u mirovanje te ga je u Vijeću zamijenio Srećko Ančić. Mateja Bažona s iste liste zamijenila je Irma Šuran, koja je bila načelnica općine prije Mijandrušića. Do zamjene je došlo i na listi SDP-a s koje je Džonija Ferlina zamijenio Vedran Putinja.

Tako će u ovom mandatu konačan saziv gračaškog Općinskog vijeća izgledati ovako: s liste IDS-a vijećnici su Antonio Putinja, Srećko Ančić, Đeni Aničić, Marijan Brozan, Nensi Družetić Uravić i Irma Šuran; vijećnici liste SDP-HNS su Kazimir Zović, Ivan Vojsković, Vedran Putinja i Marijan Milotić; a s liste Zeleni savez-Zeleni u Vijeće je ušao Bruno Balde.

Konstituirajuću sjednicu otvorila je u ime Ureda državne uprave Mirjana Cvijanović, a nakon verifikacije mandata, uključujući i spomenute zamjene, predsjedavanje je preuzela Đeni Aniđić koja je predvodila polaganje svečane prisege. Zatim je za predsjednika Općinskog vijeća u novom sazivu izabran Marijan Brozan iz IDS-a, a za njegova zamjenika Ivan Vojsković s liste SDP-HNS. Kako nisu prisustvovali svi vijećnici, na sljedećoj će sjednici položiti prisegu oni kojih sada nije bilo, a tada će se izabrati i drugi potpredsjednik Vijeća, iz redova IDS-a.

Šesti mandat za Brozana

Preuzimajući dužnost predsjednika Općinskog vijeća, Marijan Brozan se zahvalio što mu se već šesti put povjerava ova zahtjevna i časna zadaća. "Općinsko vijeće sudjeluje u najvažnijim zadacima naše općine pa se zato svima zahvaljujem na povjerenju i očekujem da nam sjednice budu konstruktivne i da zajedno radimo za dobrobit naše općine", rekao je Marijan Brozan. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter