Tri Istrana medu prvih 16

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjednik 5. Memorijala Nevio Valcic, koji se u subotu održao sa startom i ciljem u Loborici, je Blaž Jarc iz slovenske ekipe Adria Mobil s vremenom 4:01:06, a medu prvih šesnaest našla su se tri biciklista iz istarskih klubova. Emanuele Bindi iz pazinskog Meridiana Kamen zauzeo je cetvrto mjesto, Kristijan ?urasek (Loborika Favorit) utrku je završio na osmom mjestu, a Massimo Demarin, takoder iz kluba Loborika Favorit na cilj je stigao cetrnaesti.

Najava predsjednika BK Loborika Favorit Deana Vitasovica da ce se glavnina borbe voditi izmedu istarskih i slovenskih klubova u neku ruku pokazala se tocnom jer su u grupi od 16 natjecatelja koji su prvi ušli u cilj prevladavali slovenski biciklisti. Ova grupa biciklista od ostatka natjecatelja odvojila se dosta rano, nakon prolaska natjecatelja kroz Sv. Katarinu, a grupa je svoj primat zadržala sve do kraja utrke.

Vinko Poloncic, voda ekipe Meridian Kamena koja je uz Loboriku Favorit ponajbolja istarska ekipa, kratko je prokomentirao plasman Emanuelea Bindia koji je zauzeo cetvrto mjesto.

- Ocekivao sam, recimo, ulazak medu prva tri. Možda je Bindi bio malo prespor pred sam ulazak u cilj, no cetvrto mjesto nije loš rezultat. Moram napomenuti kako je Bindi lani bio bez ekipe tako da je cijelu godinu pauzirao i tek je ove godine ponovno poceo voziti. Bolji plasman ocekujemo na utrci Istarsko proljece, kazao je Poloncic.

A na plasman ?uraseka i Demarina osvrnuo se trener Loborike Favorit Srecko Glivar.

- Imali smo više ciljeva, ali staza je ove godine dosta lakša, nama bi više odgovarala nešto teža staza jer nemamo toliko dobrih sprintera. Mislim dA je naš plasman ispod naših stvarnih sposobnosti, reklao je Glivar.

Ovogodišnji „5. Memorijal Nevio Valcic“ ujedno je bio najmasovniji dosad, a stazu ukupne dužine 165 kilometara odvozilo je ukupno 170 biciklista iz 21 ekipe, a osim hrvatskih, na utrci su sudjelovali i biciklisti Italije, Austrije, Slovenije, Rumunjske, Turske, Njemacke, Srbije i Ceške. (M. PERCAN, snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter