Tri i pol godine zatvora za dvije pljačke

Bježeći pred policijom, Čule je ispalio jedan hitac u zrak (D. ŠTIFANIĆ)
Bježeći pred policijom, Čule je ispalio jedan hitac u zrak (D. ŠTIFANIĆ)

Ante Čule (34) iz Rovinja na pazinskom je sudu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri i pol godine zbog dva kaznena djela razbojstva te pokušaja prisile prema službenoj osobi u srpnju i rujnu ove godine u Galižani, odnosno Poreču. Naime, naoružan pištoljem opljačkao je kiosk u Poreču i benzinsku postaju u Galižani. Čule je za pljačku benzinske osuđen na godinu i deset mjeseci, zatim deset mjeseci dobio je zbog prisile prema službenoj osobi, kazneno djelo počinjeno tijekom iste pljačke, dok je za pljačku kioska dobio godinu dana zatvora.

Plinski pištolj

Čule je osuđen jer je 12. rujna ove godine maskiran upao u Petrolovu benzinsku na Vodnjanskoj cesti i uperio plinski pištolj u djelatnika, od kojeg je zatražio da mu preda sav novac iz blagajne. Nakon što mu je predao određeno novčani iznos, Čule je i dalje upirao pištolj u njega i zatražio da ga odvede do sefa koji je bio zatvoren, a vremenska brava se otvarala tek za deset minuta.

Za to vrijeme u benzinsku su ušle četiri osobe, tri muškarca i žena, u koje je Čule uperio pištolj i naredio im da čučnu i stave ruke na potiljak, što su oni u strahu i učinili. Kada se sef otvorio, djelatnik mu je predao sav novac, odnosno ukupno oko 45 tisuća kuna i 275 eura. Čule se s novcem udaljio trčeći.

Nedugo nakon što je istrčao iz benzinske, uočila ga je policija no Čule se nije imao namjeru predati. Policajac je potrčao za njim, upozorio ga da će pucati te je ispalio jedan hitac u zrak u znak upozorenja, no razbojnik i dalje nije htio stati, već je iz plinskog pištolja ispalio jedan hitac u zrak. No, tada ga je policajac sustigao, svladao i stavio lisice. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter