Tri godine za pokušaj ubojstva djevojke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Hasic (22) iz Poreca osuden je nepravomocno na pulskom Županijskom sudu na tri godine zatvora, te obvezno psihijatrijsko lijecenje. Pritvor mu je produljen do pravomocnosti presude. U zatvorskoj kazni od tri godine objedinjene su kazna za pokušaj ubojstva djevojke prošlog kolovoza na obali u Rovinju, za što je u srijedu osuden na dvije godine i osam mjeseci zatvora, i opozvana kazna od šest mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine iz ožujka 2010. godine.

U obrazloženju presude predsjednica sudskog vijeca sutkinja Gabrijela Marceta navela je Hasicevu mladu životnu dob kao olakotnu okolnost, a raniju osudivanost i upornost pri cinjenju kaznenog djela kao otegotnu. Hasicu je naloženo placanje paušalnih sudskih troškova od 1.000 kuna buduci da nema prihode, ali ima osobni automobil. Ostalih sudskih troškova je osloboden.

Kriticnog jutra u 8.40 sati Hasic je na plaži u rovinjskom turistickom naselju Monsena iz pištolja marke crvena zastava s udaljenosti od 10 do 15 metara pucao prema svojoj tadašnjoj djevojci, ali je promašio pa je osuden za ubojstvo u pokušaju. (S. BODLAJ IVAŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter