Tri godine uvjetno zbog 250 grama marihuane

Ilustracija
Ilustracija

I. M. Đ. (20) i S. B. (21), obojica iz Poreča, nepravomoćno su osuđeni na pulskom Županijskom sudu na kaznu maloljetničkog zatvora uz rok kušnje od tri godine zbog kaznenog djela zloporabe opojnih droga. Sud je odredio i oduzimanje materijalne koristi od počinjenog kaznenog djela.

Tijekom glavne rasprave prvooptuženi I. M. Đ. je porekao iskaz iz istrage u korist drugooptuženom S. B.-u Naime, prema optužnom aktu, obojicu se teretilo zbog zloporabe opojnih sredstava, odnosno dilanje marihuane. I. M. Đ.-a se teretilo da je od srpnja do prosinca 2010. godine od drugooptuženog u deset navrata kupio ukupno 250 grama marihuane koju je preprodavao dalje nekolicini osoba s područja Poreča.

Vještačenjem je utvrđeno da zaplijenjena droga sadrži više od 0,3 THC-a, a kod pretrage stana I. M. Đ.-a policija je pronašla i digitalnu preciznu vagu. Obojica su svoju obranu sveli na to da je prvookrivljeni lažno prijavio drugoga radi ljubavnih problema, odnosno I. M. Đ. je rekao da se S. B.-u želio osvetiti jer je "muljao" s tadašnjom djevojkom I. M. Đ.-a.

S. B.-a je optužio i da mu je dao na čuvanje i pola kilograma marihuane, za što mu je S. B. dao 200 kuna. Na sudu je izjavio da je sve bila neistina te da mu je žao što ga je upleo u cijelu priču.

S. B. je sudu tvrdio da nikada nije imao veze ni s kakvom drogom te da je bio zatečen kada ga je I. M. Đ. prijavio policiji. S. B.-a je prijavio jer je bio ljutit, a i zato što je policija očekivala da nekoga izda. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter