Tri godine straha: Stari stup HT-a prijeti mještanima

Opasan stup priijeti
Opasan stup priijeti

"Već gotovo tri godine dolazim kući daljim putem jer se bojim proći dvorištem da mi stup od nekoliko stotina kila na padne na glavu", tim nas je riječima dočekala Gracijela Čekada, koja zajedno sa suprugom Đanijem živi u naselju Ripenda Kras, nedaleko od Labina.

Nevenka Kos, Gracijelina susjeda, veli nam da ne zaobilazi dvorište samo Gracijela, već su se na to silom prilika navikli i susjedi, plašeći se iste stvari, stupa koji je oronuo, napukao na sredini te je pitanje dana kad će se srušiti.

- Ne živimo normalno već godinama. Ne koristim vlastito dvorište kako bi htjela, automobil parkiram što dalje od stupa, svi se u mjestu čude da se jedan tako jednostavan problem ne može riješiti, govori nam Gracijela. Njena susjeda Nevenka Kos, prva je nazvala nadležne prije četiri godine. Nazvala je HEP i Hrvatski Telekom. Iz HEP-a, su brzo reagirali, izašli na teren i odmah zaključili da postoji opasnost od pada stupa.

- Izlazili su na teren i iz lokalnog HT-a, slikali stup, zgražali se nad situacijom, rekli da je katastrofa i opasno, ali se eto već više od gotovo tri godine ništa ne događa, a potrebno im je možda sat vremena da prebace svoje kablove na desetak centimetara udaljen novi betonski stup. Ja to nazivam bahatošću, arogancijom i nebrigom za ljude, ogorčeno nam govori Gracijela. (NAPISAO I SNIMIO Adriano ŠĆULAC)

CIJEI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU 


Podijeli: Facebook Twiter