Tri godine mirne plovidbe Sajma

Potpisivanje ugovora: Flego, Miletić, Živaljić i Vodopija (D. MEMEDOVIĆ)
Potpisivanje ugovora: Flego, Miletić, Živaljić i Vodopija (D. MEMEDOVIĆ)

U kavani Mozart potpisan je trogodišnji ugovor o financiranju Sajma knjige u Puli između Grada Pule, Istarske županije, Zagrebačke banke i Udruge Sa(n)jam knjige u Istri. Ugovor koji je prvi put sklopljen prije šest godina jedini je primjer javno-privatnog partnerstva u kulturi na ovim prostorima.

Potpisnici su bili gradonačelnik Pule Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić i za Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija.

- Ova podrška Sajmu daje priliku da se nesmetano održava, da se razvija, bez te pomoći naša bi egzistencija bila upitna, i zato se najljepše zahvaljujem Gradu, Županiji i Zagrebačkoj banci, kazala je Magdalena Vodopija.

Inače, ugovor je "težak" tri milijuna kuna - odnosno nešto više od milijun kuna za svaku godinu i to 500 tisuća kuna daje Zagrebačka banka, 350 Grad Pula, a 240 Istarska županija.

- Sretan sam iz više razloga, jer se Sajam savršeno uklapa u Istarsku kulturnu strategiju, na izvrstan način pridonosi multikulturalnosti, a budući da sam i sam zaljubljenik u čitanje, drago mi je da će ova manifestacija imati mirno razdoblje, kazao je župan Flego.

Gradonačelnik Miletić kazao je da je Zagrebačka banka uvelike pomogla Puli, posebice u dvije prilike - kada je izgorjela Osnovna škola Veli Vrh dali su sredstva za izgradnju nove škole, a i pomogli su kada je samo održavanje sajma dovedeno u pitanje.

Miljenko Živaljić izrazio je veliko zadovoljstvo što pomažu toj poznatoj manifestaciji te istaknuo je da su prisutni i u sportu, kulturi i zdravstvu. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter