Tri glazbene poslastice za svaciji ukus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U mjesecu lipnju mještane Kanfanara, pa tako i cijele Istre ocekuju tri velika glazbena dogadanja - koncert grupe Dalmatino 6. lipnja, klapski spektakl 7. lipnja te koncert TBF-a i Atomskog skloništa 24. lipnja.

- Ovim dogadanjima želimo iskoristiti prometni i geografski položaj Opcine Kanfanar te time postati i poznata sredina društvenih i kulturnih dogadanja. Uz Jakovlju, Dvigrad festival i istrijanske kante u Baratu ovi ce dogadaji zasigurno pridonijeti tome. Uz to raznovrsni program prilagoden je i razlicitim strukturama stanovnika te ce svatko moci pronaci nešto po svom guštu, rekao je nacelnik opcine Kanfanar Sandro Jurman na konferenciji za novinare.

Prvi je koncert tako najavljen za 6. lipnja s pocetkom u 22 sata na rukometnom igralištu u Kanfanaru kada nastupa grupa Dalmatino, a kao predgrupa istarska skupina Rekonstrukcija. Ulaz na ovo dogadanje je 30 kuna.

- Dan kasnije ce koncerti i dogadanja zapoceti ranije. Time želimo vratiti starinske obicaje ranijih izlaska i druženja koje smo pomalo zaboravili. Od 14 do 19 sati ce na zelenoj površini izmedu škole i rukometnog igrališta besplatno nastupati Livio Morosin i Rekonstrukcija, a istovremeno ce se odvijati vino i bakalaj party te velika nagradna igra.

U 20 sati slijedi klapski spektakl na kojemu nastupaju ponajbolje hrvatske klape - Maslina iz Šibenika, Sveti Florijan iz Žrnovnice kraj Splita te Iskon iz Splita, a istog dana nastupa i Tedi Spalato. Neke od klapa ce ekskluzivno izvesti i nove skladbe s kojima ce se predstaviti na splitskom festivalu, pa ce uz standardne pjesme publika moci cuti i nešto novo, rekao je Buic.

Ulaznice na koncert klapa se mogu kupiti diljem Istre i to po cijeni od 50 kuna za stajanje i 80 kuna za sjedenje, a od sutra ce one iznositi 70, odnosno sto kuna. Karte se mogu kupiti u frizerskom salonu "As" u Pazinu, barovima "Dvigrad" u Kanfanaru, "Uno" u Rovinju, "Smile" u Buzetu i "Valentino" u Labinu, u radnji "Foto Edi" u Porecu, Atlantisu u Umagu, New Soundu u Matuljima, te pizzeriji "Al ritrovo" u Višnjanu.

Koncert TBF-a i Atomskog skloništa ce se održati na rukometnom igralištu 24. lipnja s pocetkom u 22 sata.

Jedan od medijskih pokrovitelja je Glas Istre, a pokrovitelj manifestacije je Opcina Kanfanar. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter