Tri dana zdrave hrane i boravka u prirodi

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Od petka, 15.  do nedjelje, 17. u Guranu će se održavati 1. Festival zdravog života, u organizaciji Obrta Guranis i OPG-a Božac. Tijekom tri dana manifestacija će biti posvećena zdravlju, druženju, igri i boravku u prirodi. Organizatori dolazak preporučuju svima koje vode brigu o svom zdravlju, izgledu, kao i onima koji se nakon napornog tjedna žele opustiti u prirodi. Dobrodošli su pojedinci i grupe posjetitelja, bez obzira na dob ili spol, najavljuju organizatori iz OPG-a Božac koje se već deset godina bavi i turizmom. Upravo im je, kažu, organizacijom ovog festivala namjera ponudu obogatiti i zdravstvenim turizmom.

Osim mogućnosti trodnevnog smještaja, koji uključuje detoks program, stručna predavanja i radionice, zatim sajamski dio s predstavljanjem izlagača zdrave hrane, istarskih autohtonih proizvoda i ostalog, u sklopu festivala je i program namijenjen posjetiteljima koji će doći pojedinačno ili organizirano u grupi.

Cilj manifestacije je spajanje zainteresiranih sudionika i posjetitelja iz područja zdravlja i rekreacije, zatim educiranje te upoznavanje s proizvodima i uslugama koji se mogu dobiti u sklopu nove turističke djelatnosti na Stanciji Guran. Također, namjera je, posebice djeci, ukazati na nove mogućnosti zdravog života na selu. Dio prihoda uplatit će se u humanitarne svrhe, odnosno Kući milosrđa za nezbrinutu djecu u Majmajoli, kraj Vodnjana.

Goste koji će u Guranu biti na smještaju, u subotu očekuje cjelodnevni raspored posvećen zdravoj prehrani, boravku u prirodi, savjetovanja i druženja. Imat će mogućnost degustirati i kupiti domaće autohtone proizvode, testirati prirodne kreme i ulja te razgledavati imanje. Usto, uz najam bicikla, bit će organizirane kružne vožnje obližnjim biciklističkim stazama uz stručno vodstvo, zatim pokazno jahanje, razgledavanje parka kažuna, vožnja quadovima i drugi sadržaji.

Posjetitelji koji neće u OPG-u Božac biti na smještaju, u subotu mogu sudjelovati u radionici na otvorenom, u organiziranom branju šparuga, ljekovitog bilja, bit će tu i zdravi ručak, animacije za djecu, razgledavanje, pripremanje zdrave večere i savjetovanja te jahati konje. Uz promotivne cijene, u ponudi će biti meniji sastavljeni od domaćih namirnica. Festival se organizira u suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Vodnjan. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter