Tri dana rocka, jazza i bluesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare u Vrsaru je predstavljeno trece izdanje Montraker Live Music Festivala. U iznimno lijepom ambijentu Montrakera ove godine nastupit ce znacajna imena svjetske glazbe, Randy Hansen, Andromeda Turre, Moreland & Arbuckle i grupa Nine Below Zero.

Festival su predstavili umjetnicki direktor Svetozar Rackov, direktorica Turisticke zajednice Opcine Vrsar Natalija Vugrinec, nacelnik Vrsara Franko Štifanic te v.d. procelnik Jedinstvenog upravnog odjela Marin Grgeta.

Rackov je prvi koncert, onaj gitarista i pjevaca iz Seattlea, Randyja Hansena, nazvao "Rock Montrakerom", buduci da ce Hansen predstaviti repertoar Jimija Hendrixa, svirajuci hitove poput "Foxy Lady", "Hey Joe", "Angel" i mnoge druge pjesme najboljeg rock gitarista.

Posjetitelji tako prve veceri, u petak 22. srpnja, mogu ocekivati eksplozivan nastup, dok ce u subotu Montraker biti obilježen tonovima akusticnog jazza u izvedbi njujorške pjevacice Andromede Turre i njenog kvinteta te elektricnog bluesa koji ce predstaviti Moreland & Arbuckle trio iz Kansasa. Kvintet Andromede Turre cine glazbenici iz SAD-a i Italije, Stacey Dillard na saksofonu, Darrell Green na bubnjevima, Nico Menci na klavijaturama i Marco Marzola na bas gitari, te ce njihov nastup ujedno biti povratak u klasicnu shemu festivala, nakon rokerske prve noci.

Nakon Andromede Turre, na rasporedu je blues grupa Moreland & Arbuckle. Gitarist Aaron Moreland i pjevac Dustin Arbuckle uzdanice su modernog americkog bluesa, naravno uz bubnjara Brada Hornera, povuceniju, ali ništa manje važnu kariku grupe. Inace, svi clanovi obožavaju Led Zeppelin, tako da je realno ocekivati prizvuk te legendarne grupe u izvedbama Moreland&Arbucklea.

Posljednje veceri festivala na pozornici Montrakera nastupit ce ikone britanskog rock bluesa, grupa Nine Below Zero. Društvo koje predvodi pjevac Dennis Graves na sceni je više od 30 godina, a nastupali su s glazbenicima kao što su Eric Clapton i Sting.

Dolazak takvih vrhunskih glazbenika cini Montraker Live Music 2011 dogadajem kojeg poklonici rocka, jazza i bluesa ne smiju propustiti, pogotovo kada se zna da je ulaz na takve znacajne kulturne dogadaje - besplatan.

Prilikom predstavljanja festivala, nacelnik Štifanic naglasio je znacaj manifestacije za kulturnu i turisticku ponudu Vrsara te cinjenicu da se nazivom festivala te prostorom na kojem se on održava želi promovirati prostor Montrakera, lokacije s velikim potencijalom koju je Opcina otvorila javnosti pretvorivši je u jednu od najljepših sportsko-rekreacijskih, ali i kulturnih te zabavnih zona na našoj obali. (T. TOROMANOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter