Tri dana promjenjivog jesenskog vremena

Poreč u jutarnjoj sumaglici (Goran PRODAN)
Poreč u jutarnjoj sumaglici (Goran PRODAN)

Magla i niski oblaci koji su proteklih dana na istarskom poluotoku bili toliko dosadno česti, već su jučer poslijepodne iščezli.

- I iduća tri dana donose nastavak pravog jesenskog vremena. Zadržat će se toplo vrijeme za ovo doba godine, poručuju s internetskog meteorološkog portala Istramet. Tijekom jučerašnjeg sunčanog dana dnevne temperature su tako u istarskim gradovima iznosile 14 stupnjeva (Labin i Buzet), 13 stupnjeva (Pula, Vodnjan, Rovinj) ili 12 stupnjeva (Poreč, Novigrad, Umag, Buje i Pazin).

Iz Istrameta za danas najavljuju pretežno oblačno vrijeme u prvom dijelu dana, već poslijepodne djelomice sunčano vrijeme, dok je ujutro i dalje moguća sumaglica i magla. Puhat će slab, na moru povremeno umjeren sjeverozapadnjak, a jutarnje će se temperature kretati od -1 do 6, a dnevne uglavnom od 10 do 13 stupnjeva Celzijusa. U srijedu slijedi opet djelomično sunčano, uz mogućnost jutarnje sumaglice koja se može uzdići u niski oblačni sloj. Nanovo slab vjetar, na moru umjeren sjeverozapadnjak, a jutarnje temperature zraka od -3 do 5, a dnevne uglavnom između 9 i 12 stupnjeva Celzijusa.

Prema sezonskoj prognozi Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a, pred nama je vrlo vjerojatno iznadprosječno topla zima što ne znači da neće biti hladnijih razdoblja u pojedinim razdobljima najhladnijeg godišnjeg doba. Padalina bi trebalo biti prosječno ili malo više od uobičajenog, a hoće li biti snijega i koliko u našim krajevima još je prerano prognozirati. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter