Tri dana glazbe, zabave i zajedništva

(J. PREKALJ)
(J. PREKALJ)

Božićni duh ni ove godine neće zaobići centar Labina, gdje će se kroz tri dana adventskih događanja građane uvesti u blagdansko raspoloženje razdoblja veselja i zajedništva. O tome su danas na konferenciji za medije, održanoj, u labinskom Rock caffeu, program prezentirali, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, Sandi Sinožić, direktor operacija destinacije Rabac Valamar Riviere, te Irene Mikuljan, predsjednica udruge Mendula.

- Nastavljamo s manifestacijom koju je lani posjetilo preko četiri tisuće građana, a tako je i ove godine, te će naš grad tri dana živjeti u svijetu glazbe, plesa, predstava, dječjih programa, gastronomskih užitaka, druženja i zabave. Sve započinje velikim Božićnim koncertom u četvrtak 21. prosinca u 18 sati, kad će Ulica Zelenice, u centru biti pretvorena u pješačku zonu, a nastupit će Gradski orkestar, zbor Minicantanti, glazbena skupina XL, Gianluca Draguzet, te akustični trio Silvija, Aleksej i Vedran, istaknula je Mohorović Čekada.

Prihod za liječenje teško bolesne sugrađanke

Irene Mikuljan iz humanitarne udruge Mendula, rekla je, kako treba nastaviti, ono što se pokrenulo pred godinu dana, a to je vrijeme darivanja, zajedništva i dobro raspoloženje, ali i humanost, vrline koje Labinjani često iskazuju. Tako žene Mendule i ove godine misle na one kojima je pomoć najpotrebnija, te pozivaju građane da u sklopu manifestacije sudjeluju u velikoj Božićnoj lutriji, na kojoj će biti organizirana i humanitarna prodaja fotografija u organizaciji labinskog foto studija Aleksandre Đorđić, Indigo Blu. Sav prihod bit će namijenjen za liječenje teško bolesne sugrađanke Barbare Načinović. Prvi dan adventskog programa zaključit će se besplatnim koncertom legende istarske glazbene scene, Alena Vitasovića, koji počinje u 21 sat.

U petak 22. prosinca u 10 sati, osmi put zaredom održat će se tradicionalna blagdanska marenda u suradnji s Udruženjem obrtnika Labin i labinskim ugostiteljima. Restorani s Labinštine za građane pripremaju čak 500 porcija autohtonih i tradicionalnih blagdanskih specijaliteta naših krajeva. Kroz cijeli će petak, kao i kroz čitavo trodnevno razdoblje, u Ulici Zelenice biti postavljene adventske kućice s bogatom ponudom prigodnih proizvoda, a najmlađe će kroz centar Labina voziti vlakić Djeda Mraza.

Federika Mohorović Čekada je na konferenciji naglasila, kako građane i goste, u večernjim satima čeka vrhunac ovogodišnjeg adventa, a to su glazbenici i pjevači. U 20.30 na pozornicu se penje proslavljena labinska glazbenica i dramska umjetnica Elis Lovrić, koja će svojim specifičnim melodijama i tekstovima s mnogim motivima našega kraja, svakako biti sjajan uvod u vrhunac večeri, besplatan koncert popularnog regionalnog pjevača Željka Joksimovića, koji počinje u 22 sata. Oko ponoći sve prisutne čeka nezaobilazan Božićni vatromet, a za održavanje dobre atmosfere do ranih jutarnjih sati pobrinut će se najpoznatiji istarski DJ, Nikola Z Kukurini.

U suradnji s TZ i Valamar Rivierom

- Tri dana blagdanskog programa omogućili su brojni donatori, a nesebičnu potporu da se o labinskom adventu čuje, da li su medijski partneri. Grad Labin se u suradnji s Turističkom zajednicom te glavnim sponzorom Valamar Rivierom, pobrinuo da se kroz cijelo razdoblje Božića u Labinu građanima i njihovim gostima pruže raznolika događanja za sve generacije, te smo uvjereni da će tri dana labinskog adventa proteći u vrhunskom raspoloženju i pravom božićnom ugođaju, rekla je Mohorović Čekada. Veći dio programa u subotu 23. prosinca posvećen je onima koji se Božiću posebno raduju, onim najmlađima. Oko 10 sati dočekat će Djeda Božićnjaka, a zatim kreće dječja predstava Istra Inspirita "Djed Božićnjak u Istri".

Zabave neće nedostajati ni nakon predstave, jer najmlađe očekuju nastupi žonglera, uličnih glazbenika, plesnih skupina, a bit će tu i postavljanje kućice Djeda Božićnjaka kao i prava Božićna povorka poznatog bradatog debeljka i njegovih pomagača. Večernji su sati i trećeg dana rezervirani za glazbu. U 22 sata započinje koncert benda Tribute to Dino Dvornik, a iza ponoći slijede ritmovi elektronske glazbe uz nastupe labinskih DJ-a. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter