Tri dana dobre glazbe: Počinje 9. Inmusic festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deveto izdanje INmusic festivala, najvećeg hrvatskog glazbenog spektakla na otvorenom, počinje u ponedjeljak na zagrebačkom Jarunu, gdje će do 25.lipnja nastupiti neki od najatraktivnijih bendova današnjice, među njima bostonski sastav Pixies i američki rock duo The Black Keys.

Festival će se održati na dva jarunska otoka - Otoku mladosti i Otoku Trešnjevka na kojima će publika tri dana i noći moći uživati u brojnim glazbenim imenima, ali i u bogatom popratnom programu.

Prvog dana festivala na glavnoj pozornici nastupit će trenutno najbolji britanski live bend Foals, škotski rockeri i autori zaraznih hitova "Creepin Up The Backstairs", "Whistle For The Choir" i "Chelsea Dagger," The Fratellis te neuništivi garažni rokeri Partibrejkers, jedan od temelja YU rock scene.

U utorak će nastupiti američki rock duo The Black Keys koji je početkom 21. stoljeća iznenadio  glazboljupce diljem svijeta uzbudljivom mješavinom sirovog bluesa, garažnog rock'n'rolla i retro soula.

Legendarni bostonski sastav Pixies, koji je utjecao na mnogobrojne velike glazbenike poput Davida Bowiea, Radioheada i Nirvane, zasvirat će trećeg dana, kada će nastupiti i dvojac MGMT, američka elektro glam-pop grupa koja iza sebe ima tri albuma i dvije Grammy nominacije.

Uz njih na ovogodišnjem festivalskom izdanju nastupaju i Flogging Molly, Crystal Fighters, Bomba Estereo, Bombino, Jagwar Ma, Kuroma, Wolfmother, Rambo Amadeus, Vlada Divljan, Ljetno kino i mnogi drugi.

Festival će se održavati na četiri pozornice, a posjetitelji će moći uživati i u raznovrsnim popratnim programima "Tko pjeva zlo ne misli", "Šuma Striborova", "Amfiteatar", "Jack Party" i "Nisssan Jukebox".

INmusic festival nudi i kamp za posjetitelje te organizirane izlete na atraktivna odredišta u Hrvatskoj te nastavlja širiti gastronomsku ponudu i uključuje i razne edukativne i zabavne sadržaje.

Glavni pokrovitelj festivala Ožujsko pivo u partnerstvu sa ZET-om i ove je godine organizirao besplatan javni prijevoz za posjetitelje INmusic festivala u sklopu kampanje "Razmisli – kad piješ, ne vozi".

INmusic je proteklih godina bio visoko rangiran na raznim popisima najboljih svjetskih festivala, National Geographic Travelera, Huffington Posta, Global Grasshoppera, Travel Freaka, CNN-a, a bio je i nominiran za prestižnu European Festival Award.

Na pozornicama INmusic festivala dosad su svoje nastupe održala mnoga značajna glazbena imena kao što su Kraftwerk, The Stooges, Arcade Fire, Moby, Nick Cave, Arctic Monkeys, New Order, Franz Ferdinand, Jamiroquai, Massive Attack, The Prodigy, Morrissey, The Flaming Lips, Cypress Hill, Sonic Youth, Billy Idol, Alice In Chains, Amadou & Mariam. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter