Tri dame za kraj sutona


Fažanski sutoni privedeni su kraju u crkvi sv. Kuzme i Damjana koncertom Tria Teneda u sastavu Davorka Horvat (sopran), Neva Begović (violončelo) i Terezija Cukrov (klavir).

Fažanski sutoni ciklus je komornih koncerata koji svojom jednostavnošću i nenametljivošću ispunjava sakralni prostor odabranim glazbenim programima i promiče glazbenu umjetnost i kulturu, potičući stvaralaštvo mladih akademskih istarskih glazbenih talenata.

Na repertoaru su bile skladbe Masseneta "Elegija", Šoštakovića "Sonata za čelo i klavir" te "Tri pjesme", potom Rahmanjinove "Poljubila ja", "Ne poj, krasavica" i "Ja zhdu tebja", potom je krenulo s Piazzollinim "Grand tangom" te Slavenskovom skladbom "Pjesme moje majke" u obradi trija Teneda.

Budući da Fažanski sutoni promoviraju i mlade glazbenike, ovoga je puta nastupila 17-godišnja klaviristica Monika Štangl.

Davorka Horvat diplomirala je solo pjevanje u klasi prof. Dunje Vejzović na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Surađuje s brojnim umjetnicima te bavi se i pedagoškim radom. Neva Begović diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja. Djeluje kao profesorica violončela u Zagrebu, te sa svojim je učenicima dobila brojne nagrade i priznanja.        Terezija Cukrov živi u Zagrebu, gdje djeluje na glazbenoj školi i Muzičkoj akademiji. Sve ove glazbenice održale su brojne koncerte te suradnje s raznim glazbenim skupinama, a usavršavaju se na raznim seminarima kod eminentnih pedagoga.

Organizatorica ovih koncertnih druženja u Fažani je pulska pijanistica i glazbena pedagoginja Vesna Ivanović Ocvirk. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter