Tri benda za 300. Blues Cafe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blues Cafe, emisija posvecena bluesu koja se gotovo šest godina emitira na Radio Puli, u ponedjeljak ce živom svirkom u cafe baru Bass proslaviti 300. emisiju. Nastupit ce jaka pulska glazbena ekipa, sastavi Double Dose, VIS The Thunderbirds kojima ce se pridružiti Matija Miletic te zajedno Messerschmitt i Junkers5.

Okupljanje ce poceti u 18.30 kako bi se spremili za emitiranje uživo koje na valovima Radija Pule pocinje u 19.05 sati. Emisija traje sat vremena pa ce, za razliku od prošlogodišnje svirke u sklopu 250. emisije kad je svaki bend odsvirao po jednu pjesmu, ove godine svaki odsvirati poo nekoliko pjesama.

Nakon službenog dijela koncerta koji ce cuti slušatelji Radio Pule, glazbeno druženje se nastavlja jam sessionom glazbenika ovih triju, odnosno cetiri bendova. Znaci, još sat vremena ugodne svirke ekskluzivno za posjetitelje kafica.

- Ove se godine svecarska emisija seli u Bass koji je sponzor emisije, objasnio nam je Mimi The King, voditelj Blues Cafea. Ranijih su se godina jubilarne emisije održavale u prostorijama Radio Pule, da bi se prošle, kada je otprilike bilo i pet godina emitiranja, rodendan obilježio u Uljaniku. Ovo ce ujedno biti i šesta obljetnica, iako ce pravih šest godina od pocetka emisija napuniti tek u srpnju.

Autor emisije Mimi The King pokrenuo je Blues Cafe 2004. godine. "Na radiju su željeli jednu takvu emisiju da malo prošire izbor glazbe koji se pušta. Volim tu vrstu glazbe i sviram je, ne bih mogao voditi neku heavy metal emisiju", rekao nam je Mimi, koji inace svira u Double Doseu.

Ulaz na koncert je besplatan te Mimi poziva sve da dodu u ponedjeljak u Bass na druženje uz dobru glazbu. Bit ce to tri razlicita benda, ali koja povezuje ta ljubav prema bluesu, iako zvuce razlicito, objasnio je.


Podijeli: Facebook Twiter