Tri "ambasadora turizma" putuju u Njemacku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ucenici pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Anton Bernd Cavrag, Marina Dadic i Matej Križman pocetkom srpnja otputovat ce u Njemacku kako bi sudjelovali u trotjednom medunarodnom jezicnom kampu za mlade. U njemu ce, s mladim ljudima iz Njemacke i zemalja cijelog svijeta, intenzivno uciti njemacki jezik i upoznavati njemacku kulturu.

Tijekom boravka u kampu, ucenici kao poseban zadatak imaju osmišljavanje nekog projekta. Kako doznajemo od školskih koordinatorica "Škole: partneri buducnosti" Marine Bojanic i Vesne Pavletic, u sklopu kojeg se realizira i ovaj projekt, buduci pulski hotelijeri odlucili su na trgovima u ulicama njemackog Rosslebena na neobican i originalan nacin prezentirati svoj rodni grad, Istru i Hrvatsku. Oni ce u istarskim narodnim nošnjama, uz ples i glazbu, na rosslebenskoj tržnici održati brzi tecaj hrvatskog jezika te Nijemcima docarati prirodne i kulturne ljepote Istre i Hrvatske. Uz podršku pulske i hrvatske turisticke zajednice najbolji "polaznici tecaja" biti ce i nagradeni prigodnim darom kao uspomenom na Hrvatsku.

Inace, ovaj projekta organizira Goethe Institut u sklopu projekta Škole: partneri buducnosti, a vrijednost pojedine stipendije je 3.300 eura. Cilj projekta, kojeg podupire i Europska unija, je njegovanje multikulturalnosti i tolerancije.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter