Trgovine u centru Pule otvorene do 20 sati

Puljani će ovu i iduću subotu komotno kupovati cijeli dan (A. KANCELAR)
Puljani će ovu i iduću subotu komotno kupovati cijeli dan (A. KANCELAR)

Tridesetak pulskih trgovaca ove i iduće subote, dakle 22. i 29. prosinca, produljit će svoja radna vremena. Naime, kako doznajemo, članice Strukovne grupe trgovine pri Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula i Udruženja obrtnika Pula pokrenule su inicijativu za produljenim radnim vremenom trgovina u prosincu te će brojna trgovačka društva i obrti iz djelatnosti trgovine ove i iduće subote raditi dulje nego inače. Radno vrijeme većine tih trgovina bit će do 20 sati.

Tako će produženo raditi Benetton, Coin Casa, parfumerija Limoni, Maksim Jet, trgovine Oviesse, Puljankine prodavaonice u centru grada, Dulcis, Rt i Vesna stil, Shoe be do… Kompletnu lista trgovina koje sudjeluju u inicijativi i njihovo radno vrijeme možete pogledati na stranicama pulske Komore.

Iz Županijske komore Pula dodaju da su putem Strukovne grupe trgovine iz centra grada u više navrata sudjelovale u akcijama koje su se provodile zajedno s pulskom Turističkom zajednicom, Gradom i pulskim Udruženjem obrtnika.

Da postoje inicijative kojima se Pula želi oživiti i zimi potvrđuje i nedavna odluka pulskog gradonačelnika kojom se Caffe baru Uliks odobrava produljeno radno vrijeme u periodu od 30. studenog do 15. prosinca, ali i od 15. siječnja do 31. ožujka i to svakog četvrtka, petka i subote do dva sata sljedećeg dana za organiziranje manifestacije koja se zove "Grad Pula živi zimi". Rješenje mu se izdaje uz uvjet da ne krši javni red i mir.

Kako doznajemo vlasnika Uliksa Denisa Bimbašića u tim bi se periodima organizirali razni kulturni i zabavni programi, odnosno literarne večeri, glazbeno-scenski nastupi pojedinaca i grupa te posebne tematske večeri. (B. PETROVIĆ)

Ugostitelji duže za doček

Odlukom gradonačelnika ugostiteljskim objektima - restoranima i barovima u gradu Puli, odobrena je mogućnost produženja radnog vremena s 31. prosinca do 5 sati 1. siječnja 2013. godine, radi dočeka Nove godine.

Inače, prema gradskoj odluci ti objekti mogu početi raditi od 6 sati i završiti u vremenu do 24 sata, a u razdoblju od 1. travnja do 31. listopada i od 15. prosinca do 15. siječnja ti ugostiteljski objekti mogu početi raditi od 6 sati i završiti s radom do 2 sata.


VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter