Trgovina Puljanke prodaje se za 1,43 milijuna kuna

 Napuštena  trgovina Puljanke na Kaštanjeru (P. GREGOROVIĆ)
Napuštena trgovina Puljanke na Kaštanjeru (P. GREGOROVIĆ)

Napuštena trgovina Puljanke na Kaštanjeru u Puli, koja se vodila pod šifrom "056", bit će ponuđena na prodaju na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi putem Financijske agencije tijekom idućeg mjeseca. Nekretninu je oglasio Općinski sud u Puli u ovršnom postupku. 
 
Početak nadmetanja zakazan je za 8. rujan, a završetak 21. rujna do kraja tog dana. Utvrđena vrijednost nekretnine iznosi 1,78 milijuna kuna, a početna i minimalna cijena ispod koje se ne može prodati je 1,43 milijuna. 
Predmet prodaje je poslovni prostor u prizemlju višestambene zgrade, površine 250 četvorna metra, koja se nalazi između ulica Kaštanjer i Rimske centurijacije. Dakle, četvorni metar poslovnog prostora se prodaje za 760 eura. Samoposluga se sastoji od uslužnog, skladišnog, kancelarijskog i sanitarnog dijela. Trgovina nije u funkciji od 21. srpnja 2013. kada je Uprava društva izvijestila da će trgovina biti adaptirana i preuređena. No, preuređenje nikad nije napravljeno i to je očito bila samo krinka Uprave koja više nije mogla održavati sustav malih trgovina u kojem radnici nisu dobivali plaće za svoj rad, a robe na policama bilo je sve manje.
 
Objekt u kojem se prodaje trgovina izgradilo je građevinsko poduzeće Istra 1973. godine. No, ukoliko se analizira povijest te čestice može se vidjeti da je Puljanka težila da bude vlasnik, ali je to uspjelo tek Gradu Puli. Prije devet i pol godina odbijen je, naime, prijedlog Puljanke za uknjižbu prava vlasništva na tom poslovnom prostoru. No, to nije priječilo Puljanku da taj prostor založi za 1,1 milijuna kuna i 40 tisuća eura u korist Valamar Riviere, a na temelju ugovora o zakupu iz 2012. i 2014. godine.
Sada se, pojednostavljeno rečeno, prostor prodaje na temelju ovršnog postupka kojom Valamar Riviera nastoji namiriti svoja potraživanja. Ukoliko prostor bude prodan za iznos veći od potraživanja, tada razlika ide i vlasniku prostora, u ovom slučaju Gradu Puli, a ukoliko prodajna cijena bude niža tada će sve ići samo za namirenje potraživanja. (P. GREGOROVIĆ)
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter