Trgovi i šatori večeras očekuju na tisuće Istrana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gdje otpratiti staru i gdje dočekati početak Nove godine, pitanje je koje si postavljaju mnogi Istrani i njihovi gosti koji su odlučili dočekati novu godinu na otvorenom. U Puli tradicionalno se Nova godina dočekuje na Forumu gdje ovoga puta nastupa Gibonnni sa svojim gostima. Usto Pula priprema doček i na Portarati te na Karolini. Najveći istarski grad tako će i ove godine imati najviše ljudi na otvorenom. Ništa manje zabave neće biti i u Poreču i u Umagu te u Rovinju.

Seve i zdravica gradonačelnika

Porečani i njihovi gosti Novu godinu dočekat će uz nastup Sverine, u ovim trenucima zacijelo najpopularnije zvijezde na hrvatskom estradnom nebu. Prema najavama ona će se na pozornicu smještenu na središnjem Trgu slobode popeti na staru godinu oko 23 sata. Točno u ponoć slijedi čestitka uz zdravicu gradonačelnika Edija Štifanića, a zatim će "Seve nazionale" publiku u novogodišnjoj noći zabavljati do jedan sat iza ponići. Njezin će koncert, besplatan za publiku, s pratećim bendom koji broji 16 članova zacijelo biti najraskošniji doček nove godine u širem okruženju. Večerašnje zagrijavanje u Poreču započinje u 21 sat uz DJ-a, a nakon što Seve siđe s pozornice zabava će potrajati, očekuje se, do jutarnjih sati. Publika, a na ovom se spektaklu očekuje u velikom broju, moći će se zagrijati uz bogatu ponudu jela i pića koja će se tijekom cijelog programa nuditi sa okolnih štandova.  

Doček nove godine u Umagu sastavni je dio manifestacije UMAGični blagdani, a na Trgu slobode uoči ulaska u 2015. godine goste će zabavljati pulski The Night Express band. Oni će nastup započeti na Silvestrovo u 22,30 sati, a nastavak slijedi odmah nakon vatrometa u ponoć kojim će Umag ući u novu godinu. Uz njih nastupit će DJ Neno.

U Pazinu neće biti organiziranog dočeka Nove na središnjem trgu, ali su zato Neno Belan i grupa Fiumens na tom mjestu Božić održali uspješan koncert koji je oduševio Pazince, ali i brojne goste iza raznih krajeva Istre, koji su se na Božić došli zabaviti u Srce Istre.

Fažanski Đavoli

Za ispraćaj Stare i doček Nove godine, Maistra će u Rovinju imati otvorena tri Hotela -Eden, Park i Lone. I dok su kapaciteti za prva dva popunjena, u petozvjezdaškom Lone očekuje se oko 500 gostiju, mahom domaćih. Sam doček pod nazivom "Disko New Years Eve 2015." bit će inspiriran glazbom iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

U 22.30 sati započinje live nastupom banda Disco inferno uz kojeg će gosti dočekati Novu godinu, a zatim se zabava  nakon ponoći seli u Night club hotela Lone uz glazbu resident DJ-a kluba Pepermint iz Zagreba – Tome Ricova.

 Za one, koji će pak Novu provesti u svojim domovima, tu je i mogućnost da se u neko doba spuste na parkiralište Valdibora, gdje će ih pod šatorom i u sklopu Rovinj Music Festivala, za doček nove i ispraćaj stare zabavljati domaći band Dream project i prijatelji.

Doček Nove godine u fažanskom Multimedijalnom centru nosit će naziv "Susret generacija", a nastupit će prva rock skupina iz Fažane - Đavoli, koji su to ime nosili debelo prije poznatog splitskog benda. Đavoli, koji su od 1972. godine nastupali pod imenom Skytt, imali su povratnički koncert ovog ljeta pod nazivom "Nakon 40 godina", a s obzirom da su 1974. svirali i za Novu godinu, današnji će im nastup biti obilježavanje još jednog jubileja.

U Đavolima su svirali Ivica Filipić - Bjanko, Franco Moscarda - Čarli, Mitar Gavočanov - Miki, a u grupi Skytt su im se pridružili i Goran Rabar - Broka te Željko Vitasović - Željac. Kao predizvođači večeras će svirati i sve popularniji Fažanac Erik Balija te duo EM, a najavljeni su i gosti iznenađenja. Početak je predviđen u 21.30 sati, a ulaz je, kao i za sve manifestacije koje organizira Općina, besplatan.

U Pješčanoj Uvali od 15 do 17 sati u Društvenom domu održat će se Starogodišnja fešta uz nastup akustičnog dua Muha i Veco.

Žminjski "Doček na puolne"

Žminjska Turistička zajednica u suradnji s općinom, Društvom Naša djeca te lokalnim ugostiteljima i obrtnicima organizira 31. prosinca već tradicionalni "Doček na puolne" odnosno simbolični doček nove godine 12 sati prije nego što će ona zaista "doći". Program će se odvijati u velikom šatoru, koji je prošlog tjedna ugostio i božićne priredbe, a njegov jutarnji dio posvećen je najmlađima.

Od 10 do 10.30 sati na programu je "mini disco", a od 10.30 do 11 sati najmlađe će Žminjce zabavljati mađioničar Magic Albin predstavom "Čarobni kovčeg pif puf paf". Od 11 do 15 sati trajat će zabavni program za odrasle uz nastupe sastava Grinte, Šćike i Replay band i bogatu gastronomsku ponudu, a točno u podne predviđena je novogodišnja čestitka uz vatromet. (Redakcijski izvještaj)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter