Trgovacki sud potvrdio Dragu Brulca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drago Brulc novi je direktor medulinske komunalne tvrtke Albanež, potvrdio je Trgovacki sud rješenjem izdanim 3. studenog nakon zahtjeva medulinskog nacelnika Gorana Buica za izmjenom akta o osnivanju poduzeca. Po tome ispada da je Buic, koji je prije dva tjedna smijenio dotadašnjeg direktora Igora Felkera i zamijenio ga Brulcem, te smijenio nadzorni odbor, zaista zakonski zastupnik Albaneža. To su, podsjetimo, osporavali predstavnici koalicije IDS-a, SDP-a i nezavisne liste Emila Jukopile, koji imaju vecinu u Opcinskom vijecu, a koje je do tada predstavljalo skupštinu poduzeca.

"Potvrdena je naša skupština i izmijenjen akt o osnivanju, opozvana su tri clana NO-a i dosadašnji direktor. Predsjednik NO-a je Damir Demarin, njegov zamjenik Edi Calic i clan Vladimir Periša. Zadovoljan sam što pravna država funkcionira i ovim putem pozvao bih sve politicke opcije na suradnju za dobrobit naše opcine. Trenutno poduzimam sve da što prije dode do primopredaje direktorske dužnosti", rekao je Buic. Iako u odluci suda stoji da je Brulc novi direktor, Buic kaže da je on trenutno vršitelj dužnosti s obzirom na to da po zakonu nisu dužni odmah raspisati natjecaj za to radno mjesto te da ce on u dogledno vrijeme biti raspisan.

U rješenju suda koje smo dobili od Opcine Medulin, s obzirom na to da je osoba zadužena za odnose s javnošcu Trgovackog suda bila u srijedu odsutna, piše da su opozvani dosadašnji direktor Igor Felker te Davor Zoricic kao predsjednik NO-a, Saša Leveric kao njegov zamjenik i Anton Kirac kao clan. Podsjetimo, potonji je dao neopozivu ostavku još prije pocetka afere s Albanežom, koju tadašnji vrh komunalnog poduzeca nije prijavio Trgovackom sudu, što dokazuje i Kircevo ime na sudskom rješenju.

Felker se ne opire odluci suda i spreman je na primopredaju cim dobije poziv. "Odluka suda se mora poštivati, sad su zadovoljeni svi uvjeti za primopredaju jer je izmjena upisana u registar Trgovackog suda", rekao je Felker. Na pitanje o pozamašnoj otpremnini od 100 tisuca kuna odgovorio je da ce vrijeme pokazati kad ce je dobiti i kojim putem. Za razliku od bivšeg, novoimenovani v.d. direktor Drago Brulc nije htio dati nikakav komentar na odluku suda.

Predsjednik Opcinskog vijeca Darko Lorencin i dalje smatra da skupštinu Albaneža cini vijece pa ce shodno tome uložiti žalbu na odluku suda. "Nije nam jasno zašto nije uzet u obzir Zakon o jedinicama lokalne samouprave kojim se regulira i osnivanje trgovackih društava u vlasništvu opcina i gradova. Temeljem njega jedino Opcinsko vijece može mijenjati izjave akta o osnivanju društva. Spremamo dokumente za Ministarstvo uprave u kojima ce biti cijela kronologija dogadanja u Albanežu pa neka više instance donose odluke. Žalit cemo se i Visokom trgovackom sudu", zakljucio je Lorencin.


Podijeli: Facebook Twiter