Trgovačka Carera s neodjevenim lutkama

Rovinjska Carera (M. MIJOŠEK)
Rovinjska Carera (M. MIJOŠEK)

U suradnji s gradskim društvima Crvenog križa policijske postaje Buja, Poreča, Labina i Buzeta organizirat će info-punktove, predavanja i podjelu bookmarkera s ciljem jačanja svijesti o suzbijanju trgovine ljudima. U Bujama će se od 10 do 12 sati, postaviti info-punkt u Istarskoj ulici. U Rovinju, Poreču, Labinu i Buzetu održat će se predavanje o suzbijanju trgovine ljudima u srednjim školama, dok će se u rovinjskim knjižnicama i knjižarama dijeliti bookmarkeri.

U Rovinju će se kako doznajemo od 17. do 21. listopada održati radionice na kojima će se učenici trećih razreda srednjih škola informirati o načinima kako se mogu zaštiti. Također, distribuirat će se i bookmarkeri s brojevima telefona za pomoć i zaštitu. U najvećoj trgovačkoj ulici Carera, rovinjski će trgovci već danas izloge dućana ispuniti neodjevenim lutkama i prigodnim obavijesnim plakatima.

Hrvatska nije lišena trgovine ljudima. Uz to, što imamo četiri sigurne kuće za prihvat žrtava trgovine ljudima kojima se bave educirani timovi Crvenog križa i drugih humanitarnih udruga, ne smije se zanemariti da Hrvatska osim zemlje tranzita sve više postaje i zemlja porijekla, kao i odredište za žrtve trgovanja. Prema službenim je podacima prošle godine identificirano 38 žrtava trgovanja ljudima među kojim je bilo 35 žrtava iz Hrvatske, dvoje iz Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Mađarske. (G. R., N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter