Trg nedostojan kraljevskog imena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveca neuredena površina Verude, jednog od najnastanjenijih naselja Pule, i ove godine ostat ce jedno od najvecih rugla grada. Trg kralja Tomislava, veliki prostor iza tržnice na Verudi, ni ove godine nece doci na red, Verudeži ce još jednu godinu ljeti gutati prašinu ili se pak boriti s blatom i lokvama nakon kiša. Takvo ruglo nedostojno je nazvati trgom, cak i površinom beznacajnog imena, a kamoli imena dostojnog krune.

S obzirom na javnu raspravu koja ce se, kažu u Gradu, održati tek na jesen, evidentno je da od uredenja trga na Verudi ni ove godine nece biti ništa.

Naselje s nekoliko vrtica, jaslica, školom, domom zdravlja, tržnicom, kojoj osim stanovnika Verude gravitiraju i oni Vidikovca i Stoje, starackim domom, bankom, poštom i velikim sportskim objektima (Dom sportova Mate Parlov i SRC Uljanik-Veruda), dakle s prakticki u potpunosti riješenom kompletnom infrastrukturom, vec cetiri desetljeca muku muci s tom zjapecom neuredenom površinom. Možda baš zato što je na tom prostoru gotovo sve vec izgradeno pa eventualni lobiji ne bi imali pretjerane koristi. Stanovnici Verude, valjda se tako misli, ionako su vec navikli na gutanje prašine i preskakanje lokvi.

Ono što ce Verudeži, ali i svi Puljani koji koriste usluge Doma zdravlja u tom dijelu grada, pak, dobiti kada se na Verudi konacno pocne nešto uredivati, je rekonstrukcija "T" križanja Tomasinijeve ulice i odvojka za ovu zdravstvenu ustanovu. Do sada je na križanju bilo vrlo otežano prometovanje, prakticki dva vozila u isto vrijeme nisu mogla ulaziti i izlaziti u odvojak. Rekonstrukcijom bi se križanje trebalo proširiti, kao i nogostupi, te bi se uredilo nekoliko dodatnih parkirnih mjesta.


Podijeli: Facebook Twiter