Trg labinskih rudara procvjetat će u petak i subotu


Sajam cvijeća održava se u petak i subotu na Trgu labinskih rudara od 9 do 18 sati. U sklopu sajma u petak će se u 10 sati održati eno-gastronomska manifestacija „Si naši gušti“ na kojoj će se posjetiteljima nuditi delicije labinskih ugostitelja.

Organizatori su komunalno poduzeće 1. Maj u suradnji s Gradom Labinom, Udruženjem obrtnika Labin i Lokalnom akcijskom grupom Istočna Istra.

U subotu  LAG Istočna Istra, u partnerstvu s udrugom Istarski eko proizvod, od 9 do 13 sati organizira eko tržnicu. Posjetitelji će moći kupiti certificirane ekološke proizvode izravno od proizvođača.  Na sajmu će se predstaviti 10-ak proizvođača certificiranih ekoloških proizvoda iz Istarske županije i šire. Bit će tu proizvoda od žitarica (brašno, griz, palenta, tjestenina) eko povrće i ekološke sadnice povrća, eko med i drugi pčelinji proizvodi, proizvodi od lavande (hidrolat, eterična ulja, kreme), sok od aronije, eko vino, eko proizvodi od smokve (marmelade, ocat), kao i razni ostali ekološki proizvodi kao što su eko sjemenje i sadnice. Poznata eko-vrtlarica i jedna od začetnica ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj Zlata Nanić na Eko tržnici predstavit će četiri knjige. U subotu će se od 9 do 15 sati obilježiti i Dan planeta Zemlje uz energetsku učinkovitost, a subotnje jutro će od 10 do 12 sati upotpuniti i glazbeni program. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter