Tretiranje glodavaca u Puli


Tvrtka Sani Tres d. o. o., koja je ovogodišnji provoditelj mjera sistemske preventivne deratizacije na području grada Pule u ponedjeljak, 29. rujna, započinje sa sustavnom jesenskom deratizacijom na području grada. Pri provedbi spomenute mjere obići će se, kako navode, stambeni objekti, obiteljske kuće ali i napušteni tereni i okućnice.

Unutar stambenih objekata otrovno sredstvo postavlja se u deratizacijske kutije koje su zakonom propisane i prikladno označene. Pri samoj posjeti djelatnici ove tvrtke građane će na terenu također educirati o mjestima razmnožavanja glodavaca te potrebnim radnjama koje trebaju poduzeti da bi spriječili njihovo razmnožavanje.

Za sve dodatne informacije građani mogu kontaktirati na dežurni telefon 091/ 512 36 47. Inače, sustavna će deratizacija trajati sve do 30. listopada, što će pak ovisiti i o klimatskim uvjetima. Prema operativnom planu ekipe će se kretati od prigradskih naselja prema centru grada. U sustavnoj deratizaciji koristit će se preparati registrirani u RH kao Magalon parafinski blokovi, Brodilon mamac i Brodilon pelete. U idućem tjednu, od 29. rujna do 4. listopada obići će se naselja Dolinka, Monte Magno, Valdebek, zatim Busoler, Valmade, Monte Šerpo, Komunal, Valica te Škatari i Šikići. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter