Trešnjevka najbolja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prava veslacka regatna sezona pocela je u subotu u Puli. Na 1.500 metara dugoj stazi od Vallelunge do Rijeckog gata, u organizaciji VK-a Istra, održana je 26. pulska veslacka regata koja se ujedno bodovala i kao 1. regata kupa Miljenko Finderle.

Nastupilo je tristotinjak veslaca i veslacica iz deset klubova, a najviše uspjeha imala je Trešnjevka, ispred rijeckog Jadrana i domacina Istre.

Medulinci su bili peti, a Rovinjci deseti. Istri je pripao prijelazni pehar "Istra 100" za pobjedu u juniorskoj konkurenciji, a najbolji su Puljani bili i u konkurenciji juniora B. Trešnjevka je ujedno slavila u kadetskoj konkurenciji, dok su Rijecani imali najbolje seniore.

Puljani su pobijedili u tri finala, dvojcu bez kormilara juniora A (Manuel Širola, Andrija Žikovic), cetvercu bez kormilara juniora B (Dino Pavlišic, Mario Žufic, Antonio Piljan, Luka Vrbanic) i u paru s Rijecanima u dvojcu bez kormilara za seniore (Domagoj Dumancic, Vjekoslav Žikovic).

Medulinci su imali dvije pobjede, u dvojcu na parice juniora B (Matej Bogdanovic, Marko Doric) i skifu juniora A (Robert David Pilar), a naslov su ponijeli i u cetvercu bez kormilara za veterane.


Podijeli: Facebook Twiter