Trening u Buzetu: Dušan Neveril završio u ogradi

Dušan Neveril završio u ogradi (Arhiva)
Dušan Neveril završio u ogradi (Arhiva)

Brojna izlijevanja ulja po stazi obilježila su treninge utrke Europskog prvenstva na brdskim stazama "Buzetski dani", koji su jučer održani na stazi od Mosta do Peničići.

Mnogi automobilisti iz financijskih razloga dosad nisu nastupali na državnom prvenstvu, pa su automobili, očito nedovoljno pripremljeni, stvarali probleme organizatorima, a nekoliko tisuća posjetitelja, koliko se okupilo uz stazu, ostalo je duž dionice utrke duže no što se očekivalo.

Uz podosta čišćenja masnih mrlja, cijeli program dodatno je produžio Dušan Neveril, zabivši se pred sam kraj treninga s prototipom osella u zaštitnu ogradu pred selom Juričići, no bez težih posljedica.

Među 171 automobilom koji je krenuo sa starta treninga očekivano najbolje vrijeme postigao je talijanski automobilistički as Simone Faggioli, najavivši kako mu samo nekakva nepredviđena situacija može oduzeti pobjedu na sutrašnjoj službenoj utrci.

Više od sedam sekundi prednosti nad konkurencijom u prvom nastupu bilo mu je dovoljno za prvo mjesto, s obzirom da je zbog već spomenutih problema u drugom nastupu bio dvije sekunde rezerviraniji.

Uz Faggiolija najbolja vremena treninga postizali su automobilisti koji već godinama dolaze u Buzet, pa je tako drugo vrijeme ostvario Fausto Bormolini, a treće češki formulaš Otakar Kramsky s gotovo 12 sekundi zaostatka za najboljim.

Od hrvatskih automobilista očekivano prvo vrijeme imao je Niko Pulić u formuli lola s vremenom 2.34,507 u drugom nastupu, a vrlo dobar bio je i Siniša Krainc u ford escortu s četiri sekunde zaostatka za Pulićem i 13. vremenom treninga. Krainc je ujedno bio i najbrži u kategoriji 1, među konkurencijom sportskih automobila.

Neizvjesnu sutrašnju borbu među sportskim automobilima u domaćoj konkurenciji najavio je Dejan Dimitrijević koji je u golfu za Kraincom zaostao 581 tisućinku.

Od istarskih automobilista najbolje je vrijeme imao buzetski vozač Viliam Prodan (Buzet Autosport) s citroenom c2 prešavši stazu u vremenu 2.56,035, što je za šest sekundi bilo brže od drugoplasiranog u klasi, Ivana Pulića (Dubrovnik Racing).

Sutrašnje utrke započinju u 9 sati, a druga službena vožnja na rasporedu je u 13.15 sati. Svečana podjela priznanja i nagrada najboljim vozačima održat će se u 18 sati u šatoru u Mašimovoj škuji, uz zabavni program. (Siniša ŽULIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter