Trening "furije" mamac za gledatelje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski reprezentativci pravi su magnet ovdje u Gdinji, ne samo za svoje navijace pristigle iz Španjolske, vec i za stanovnike ovog malog mjesta. Gužva na ulazu u stadioncic u bazi "furije" dovoljno je govorila. Valjalo je kupiti kartu, neki nisu baš bili oduševljeni time, pa su se nagurali uz ogradu. I tu je, medutim, bilo prevarenih.

- Imali smo lutriju ovdje u Gdinji i ja sam osvojio ulaznicu za trening - cinilo se da je sretan jedan mještanin. - Nažalost, to je bila ulaznica za trening u petak koji je bio otkazan. Sad sam morao kupiti ulaznicu, jer mi ona što sam osvojio, kažu, ne vrijedi.

Španjolci nisu žalili zlote, s navijackim rekvizitima kao za utakmicu zaposjeli su dio male tribinu na zapadnoj strani i lijepo se zabavljali bodreci Del Bosqueove izabranike.



Postalo je jasno zašto su se Španjolci žalili na teren u susretu protiv Italije. Dok su se zagrijavali, travnjak igrališta u sportskom centru u sklopu hotela Mistral Sport i dalje se zalijevao. Kako izgleda kad igraju na takvom terenu najbolje su osjetili Irci. Lopta ide brzo, samo klizi po travi, a to je ono što je najvažnije u njihovoj igri.

Za Hrvatsku ce biti bolje ako teren u ponedjeljak bude kao prošle nedjelje, ali male su šanse za to. U Gdanjsku gotovo svako poslijepodne pada kiša, "potrefilo" se da je baš Talijanima Bog otvorio kišobran.

Individualno zagrijavanje je proteklo na "igralištu" improviziranom u šesnaestercu, a potom je Del Bosque preuzeo "komandnu palicu" i elementarnim igrama radio na jacanju momcadskog duha. Nakon toga "ševica" u tri skupine, naravno "iz prve", na malom prostoru. Potom "narancasti" (prvotimci) protiv "plavih" na skracenom i suženom igralištu na cetiri mala gola.

Do kraja, bio je to pravi trening za publiku, normalno da Del Bosque nije želio "otkrivati karte" prije susreta s Hrvatskom, ako išta uopce više i ima otkrivati. Svi znaju kako "furija" igra, malo je onih koji imaju protuigru. (N. JANKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter